Volkswagen Lupo: Achteraf inbouwen centrale deurvergrendeling en elektrische rame

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Ik wil in mijn Lupo achteraf CV en elektrische ramen inbouwen. Momenteel zitten deze zaken niet op de auto. ik heb mijn oog laten vallen op een volledige originele set afkomstig uit een andere Lupo inclusief alle bijbehorende onderdelen zoals kabelbomen etc,.

Is een originele set achteraf in te bouwen of kan ik beter universele sets kopen? Waar moet ik op letten bij installatie?
Is de auto (voorzover mogelijk) al voorbereid op dit soort extra's, denk aan niet gebruikte stekkers etc,(je kon deze opties immers indertijd als extra bestellen)?

Heeft iemand hier aansluitschema's voor beschikbaar?

Ben benieuwd of iemand de ervaring heeft van achteraf inbouwen van cv en el.ramen in een type waarin dit nog helemaal niet zat maar wel optioneel werd aangeboden ten tijde van aankoop.

Timmo

Geplaatst door Timmo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Volkswagen kennende is er geen enkele draad aanwezig voor het achteraf inbouwen van die accesoires. Waar niet voor betaald is, daar wordt ook geen rekening mee gehouden. Als die opties wel besteld waren, werden er gewoon andere kabelbomen gemonteerd. Want elk draadje dat je toch monteerd maar niet gebruikt, kost extra geld........En daar hebben de fabrikanten een hekel aan.
Je zult dus de hele zaak overhoop moeten halen, vrees ik. En dat is meestal meer werk dan je in 1e instantie denkt.

Gr.

Timmo (0), 15 jaar geleden

Dit idee had ik al een beetje. De set is echter helemaal compleet inclusief de benodigde kabelbomen en unit. Het zal echter wel niet helemaal plug en play zijn, maar er zal toch wel een beetje rekening zijn gehouden met bijvoorbeeld uitsparingen en een hoofdkabelboom of zoiets? Zou betekenen dat er verschillende auto's moeten worden gebouwd.

Heb je ervaring met het achteraf inbouwen van dit soort spullen?

Gr,

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

De carrosseriedelen ( deuren enz) zijn wel geschikt daarvoor, de rest kun je vergeten meestal. Ook wat je noemt "de hoofdkabelboom" is daar niet op aangepast.
Als je een nieuwe auto maakt, maakt het niet uit wat er ingezet wordt, dus liefts zo goedkoop mogelijk. Het is niet hun probleem als jij daar later meer zaken wilt inzetten. Zo simpel is dat.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.