Volkswagen Polo 2009: Achterklep slot

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CGG, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 63

Hoi allemaal,

Sinds enige tijd weigert het slot van de achterklep te ontgrendelen.
Deze zou normaal ontgrendelen als je het VW logo omhoog kantelt.

Ik heb de schakelaar in het VW logo al doorgemeten, deze is goed.
Het slot zelf is ook al vervangen zonder resultaat.
De bekabeling die door de achterklep heen gaat is doorgemeten, deze is goed tot aan de stekkers bij het linker achterlicht. (Verder heb ik nog niet gemeten)

Ik heb op de stekker van het slot op 2 pinnen 12 volt staan.
De massa is in orde.

Zou het aan de aansturing van het slot kunnen liggen, is dat vaker voorkomend?

Groet, Mark

markske1978

Geplaatst door markske1978 PRO , lid sinds 6 maanden geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Je hebt ook de bedrading in de rubberen doorvoer tussen klep en dak gecontroleerd?

markske1978 PRO, 6 maanden geleden

Ja, ik heb beide stekker doorgemeten. De kabels zijn daar in orde.

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Heb je ook daadwerkelijk de rubberen hoes los gemaakt , dat er verbinding is , zegt niets over de toestand van de kabels qua vermogen , alleen dat ze niet geheel door midden zijn.

markske1978 PRO, 6 maanden geleden

De rubberen doorvoer tussen klep en carroserie is losgemaakt, de zwarte tape is een heel stuk verwijderd, en de kabels die door de achterklep heen gaan (aan het slot zit een bruine en zwarte stekker) die zijn doorgemeten vanaf het slot naar de eerst volgende stekkerverbinding, die zich linksachter de bekleding bevind (t.h.v. het linker achterlicht). Daar zitten weer een bruine en zwarte stekker, tussen deze twee bovengenoemde stekkers heb ik gemeten. De bekabeling is in orde. De massa is in orde. Het lijkt alsof de regeleenheid van de centrale vergrendeling hem niet aanstuurd.

Op de stekker van het achterklepslot zit een 4 polige stekker, waarvan 1 draad (bruin/wit) naar het embleem gaat. En op twee andere kabels heb ik 12 volt staan. (Geen idee of dit hoort) op de andere pin van de 4 polige stekker meet ik niets, ook als ik het slot bedien.

bert klein PRO, 6 maanden geleden

In de openings handle zit een microschakelaar deze gaan meestal defect,je kunt hem wel doormeten zal hij goed lijken, zodra je deze werkend belast zal hij het af laten weten door de hoge weerstand, al diverse keren meegemaakt,echter de microschakelaar wordt kompleet geleverd met handgreep / embleem schakelaar

markske1978 PRO, 6 maanden geleden

Hoi Bert, en als je deze schakelaar overbrugt met een draadje op de twee pinnen op de stekker, dan zou het slot moeten reageren toch? Ik heb het slot dichtgeklikt gehad en de schakelaars "even" overbrugt op de stekker die op de schakelaar zit, maar het slot reageerde niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.