327 bezoekers online

Volkswagen golf 2: achterremmen afstellen

Bouwjaar: 1986

ik heb de handremkabels ontspannen. 2 a 3 x op de rem getrapt en hem op de bokken gezet. 2 klikjes aantrekken spannen. de kabels zijn 1 jr oud en de remschoenen 40. 000 km maar zien er goed dik uit en regelmatig afgesleten. als ik de ze beiden regelmatig aandraai blijft het ene wiel vrijlopen terwijl de andere bijna niet meer te draaien valt met de hand. pas als ik de kabels veel strakker, bijna tot het einde uitdraai,krijg ik het wiel bijna niet meer rond. Ga ik proefrijden en trek ik aan de handrem remt het linker wiel toch minder. Weer opnieuw proberen maar nu op 3 tandjes.?

Groet,

Roland

vw-hobby

Geplaatst door vw-hobby , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

0

blijegeit, 15 jaar geleden

je kan de remmen afstellen door het wiel eraf te halen.. door een gat in de remtrommel kan je bij de stelstift/ stelmoer...
deze kan je iets induwen/uittrekken.

Suc6

0

Averdonk, 15 jaar geleden

Gezien de leeftijd van de auto zijn meestal de remtrommels (te) ver uitgesleten waardoor de automatische stelinrichting aan z'n maximum zit en niet verder kan. Deze wordt met een veertje naar beneden getrokken zodra er op de rem getrapt wordt. Remtrommels vervangen of overmaat remvoering monteren is vaak de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.