Volkswagen Golf IV: Achterruitensproeier lekt

Bouwjaar: 1999

Vraag>> Uit een eerder gepost bericht betreffende dit probleem heb ik ontdekt dat niet de slang van de sproeier aansluiting eraf was, maar er is iets anders aan de hand namelijk dat het doorgaande buisje in de as van de achterruitenwisser is gebarsten en wellicht is dat in de winter gebeurd kapot gevroren. Mijn vraag is dit aanvoerpijpje los te verkrijgen,ik heb hem wel gedemonteerd er zit nog een afgebroken messing pijpje vast in de as waarop de plastiek sproeier kop met richtkogel ingestoken moet worden kan ik die eruit boren wand ik krijg die er niet uit.

snowman11003

Geplaatst door snowman11003 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kawa16166 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Snowman , er zijn ook revisie-sets leverbaar voor deze motoren, incl nieuwe as(gewoon bij de VW dealer)

snowman11003 (0), 18 jaar geleden

Deze onderdelen van de achterruitenwisser - motor - spoeier zitten niet in het VAG / VW onderdelen arsortiement en je bent dan ook aangewezen op een nieuwe ruitenwissermotor is mijn vandaag veteld bij de VW dealer indien daar problemen mee zijn, maar ik geef het nog niet op het moet op een of andere wijze te repareren zijn.Wie heeft dit al eens eerder meegemaakt volgens de dealer komt het veel voor bij Golf IV en er is nu een aanpassing gedaan op dat onderdeel ivm vorstschade om scheuren in het vervolg te voorkomen.

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

alleen voor transporters is er een reparatieset.

snowman11003 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de lekkende slangaansluiting van de achterruitenwisser zelf gerepareerd en daarmee 150,- euro exl montacekosten van een nieuwe ruitenwissermotor voorkomen.

Het achterkapje van de ruitenwissermotor moet er wel af en daaraan zit een aansluitpijpje van plastiek met een messing pijpje als waterdoorvoering door de as van de wissermotor, en die zit tot buiten op het ende van de as waarin het afneembare sproeierkopje zit.

En zoals je weet was die gebarste door de vorst en het resterende stuk messing zat nog vast in deze as en die heb ik er uitgeboord met een 3,5 mm boorje dat is tevens de dikte van het messing pijpje en dat ging goed.Daarna van het aansluitstuk een stuk plastiek vrij gemaakt, zodat het messing pijpje voor een cm zichtbaar wordt en daarop heb ik een hard plastiek stuk slang gedruk van 4 mm buiten en 2 mm binnewerk die slang heb ik extra wat langer gehouden.

Dan steek deze verlengde slang door de as v/d motor naar buiten boutjes weer vastzetten v/h plaatje en als het goed is steek deze slang aan de buitezijde van de as een stukje eruit deze dan op maat afsnijden sproeierkopje erin steken en ''klaar is Kees'' en je heb een boel geld verdiend,,ja toch,,ik hoop dat er iemand iets aan heeft gehad die hetzelfde probleem heeft bij Golf IV als ik.

Groet,

Martijn7412 (0), 18 jaar geleden

Hey snowman

Er is sinds kort weldegelijk een reparatieset te krijgen voor de achterwissermotor van een golf 4. Vertel het ze maar gewoon bij de vw-dealer:"groep 9 en den reparatiesets" het nummer is geloof ik 3b0 998 701 succes!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.