Volkswagen Golf Variant 2015: Achteruitrijcamera werkt niet meer

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo iedereen,

Sinds enige tijd probleem met niet functioneren achteruitrijlichten en niet eveneens werkt achteruitrijcamera niet meer. Ook klapt rechterspiegel niet neer bij achteruitrijden. Oftwel, het lijkt dat er geen signaal doorkomt wanneer ik in de achteruit schakel. Het lijkt mij dat er vanuit versnellingsbak geen signaal doorkomt. Of zou er een zekering door zijn? In handleiding kan ik echter geen zekering vinden die hier iets mee te maken heeft.
Iemand hier ervaring mee? Er is vast een sensor die signaleert wanneer achteruit geschakeld wordt. Zo ja, is die zonder gespecialiseerd gereedschap te vervangen?

Groet Fink

Finnk

Geplaatst door Finnk (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

Klapt je vw embleem wel open?
Branden je achteruitrijlampen wel ?

Finnk (0), 2 jaar geleden

Nee, embleem klapt niet open en achteruitrijlampen branden ook niet.

kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

Dan zou het in de schakelaar op de bak kunnen zitten .
Bedrading tussen klep en auto in de doorvoerthules kan defect zijn.

Finnk (0), 2 jaar geleden

De rechter buitenspiegel klapt ook niet naar beneden bij achteruitrijden. Dus ik denk dat het probleem niet in de bedrading tussen klep en auto zit. Dus wellicht schakelaar op de bak.
Kun je ook zeggen waar ik die moet zoeken? Waaraan herkenbaar? Met motorkap open, dan zit rechts de versnellingsbak. Maar kan ik erbij, of moet ik accu of ander onderdeel demonteren?
Wil het graag zelf doen, en niet naar werkplaats brengen namelijk. Steek ik er ook nog iets van op ;-)

kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

Van onderaf bereikbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.