Volkswagen Sportsvan 2019: ACT valt uit.

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 130

Het eerder gemelde probleem met het zwaar dreunen van de motor als deze in tweecilindermodus gaat is nog steeds niet opgelost.
Nieuw is dat reeds voor de tweede maal het ACT systeem sinds enkele weken gestopt was met werken.
De eerste maal was in augustus '21. Toen heeft het systeem drie weken uitgelegen. De wagen werd volledig uitgelezen maar er werd niets gevonden. Nu in januari '22 opnieuw het zelfde. Ook weer niets gevonden. In augustus hervatte het systeem zijn werking nadat ik een wat langere rit had gereden.
Ook nu, in januari, weer herstart na een wat langere rit.
Als ik deze rit nu niet had gemaakt dan zou het systeem misschien nog langer dienst geweigerd hebben.
Iemand een idee hoe dat zou kunnen komen?
Dank U

vp16msw

Geplaatst door vp16msw , lid sinds 2 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 5 maanden geleden

Het schijnt een bekend en veelvuldig voorkomend probleem te zijn.
Zie: https://garagewire.co.uk/news/vw-admits-...

Wat zegt je dealer er over?

vp16msw, 5 maanden geleden

Beste, bedankt voor het antwoord. Het door U aangehaalde probleem ken ik maar mijn wagen heeft hier van gelukkig maar een heel klein beetje last.
Bij mijn wagen zijn er twee problemen.
Ten eerste het gedreun van de motor wanneer deze in twee cilinder mode gaat , maar enkel boven de 2000 o/m. Daaronder in deze mode geen probleem. Dit topic heb reeds geplaatst maar het probleem werd nog niet opgelost.
Ten tweede het uitvallen van de ACTmode. De wagen gaat dan niet meer in 2 cilindermode. Na drie weken een wat langere rit gemaakt en plots werkte het systeem weer. Nochtans rij ik nu opnieuw on- der de zelfde omstandigheden de kortere ritten zoals voor de lange rit die er voor zorgde dat het systeem opnieuw actief werd.. Met koude motor ( wintertemperatuur) en na 500 m gaat de motor in 2 cilindermode. Het lijkt mij een onbetrouwbaarsysteem.
In de garage geeft men als uitleg dat het overgaan van 4 naar 2 cilinders afhankelijk is van verschillende parameters. Meer zeggen ze er niet van.

oldford PRO, 5 maanden geleden

Tja, ik zou juist blij zijn dat de ACT mode langere tijd niet werkt.
En de dealer is wat informatie betreft over de werking van het systeem ook afhankelijk van wat de importeur verteld en die is weer afhankelijk van wat de fabrikant vrijgeeft aan informatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sportsvan of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.