Volkswagen Passat: Advies gevraagd voor cilinderkoprevisie

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 ds

Motor van mijn Passat verbruikt nogal olie, bokt / nadieselen bij motor afzetten. Ook verbruik is toegenomen, was 1 op 17, nu 1 op 11.
Ik wil de kop laten reviseren. Hoeveel gaat dat ongeveer kosten, hoeveel kost koppakking - kopbouten - klepseals etc. Waar koop je dat?
Ik wil ook "binnenkort" LPG inbouwen omdat hij belastingvrij is. Zou ik meteen andere kleppen moeten monteren of andere maatregelen moeten nemen om problemen te voorkomen of krijg ik helemaal geen problemen?

PsstPeet

Geplaatst door PsstPeet (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

koppakkingset incl klepseals ong. 150 euro.kopboutset 40 euro.Bij elke automaterialenzaak kun je dit bestellen.Even je kentekenbewijs meenemen voor de gegevens.Succes.

PsstPeet (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken Matthijs. Ik heb hem nu naar een revisiebedrijf gebracht. Koprevisie zou ongeveer op 750 euro komen incl montage. Vandaag de kop gelicht, blijkt dat het olieverbruik toch vooral langs de zuigers komt met advies om de zuigerveren te vervangen. Komt er nog eens zo'n 300 euro bij. Jij hebt ooit van die grijze passat diesel het onderblok gereviseerd. Is vervangen veren voldoende of moet er misschien nog geboord worden en overmaat zuigers op? Ik ben wel verbaasd dat een motor na 130 000 km al zulke problemen heeft.
Groet, Peter

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Peter,ik denk dat nieuwe zuigerveren voldoende is.Vertel ze wel even dat je het plan hebt de auto in de toekomst op lpg te laten lopen.Als de zuigers er toch uit moeten vanwege de montage van de nieuwe zuigerveren vervang ik altijd ook meteen de lagerschaaltjes van de drijfstangen.Kosten weinig,en je hebt op dat moment de drijfstang toch al los.In de toekomst een goede kwaliteit motorolie gebruiken,en dat hoeft voor deze auto geen dure vol-synthetische olie te zijn.Succes.Groet, Matthijs.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.