Volkswagen Polo: afslaan motor na starten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb een probleem met mijn polo 1.4 uit 1998.

Ik zal eerst kort uitleggen hoe het ontstaan is.

Enkele dagen geleden wil ik weg rijden vanaf mijn werk. De auto start zonder problemen, maar bij het wegrijden merk ik dat ik weinig tot geen vermogen heb. Met wat spelen met de koppeling en extra gas geven kom ik eindelijk voor uit. Eenmaal op ganglijkt het redelijk te gaan, maar bij de stoplichten weer het zelfde. Uiteindelijk op de snelweg aangekomen kan ik toch normaal 100 rijden. Nog even een klein stukje file en weer het probleem van geen of weinig vermogen. toch thuis weten te komen. Later die avond de auto toch nog maar even proberen of het misschien vanzelf weer over gegaan is. Uit start en loopt maar ik haal het einde van de straat maar net, heb de auto terug gezet op de parkeerplaats.

Vanavond gekeken of ik iets kon vinden wat de oorzaak zou kunnen zijn. Auto start wel, maar slaat naar een paar seconden weer af en dit blijft zo.

Verdeelkap los gehaald en ziet er niet best meer uit, maar is dit het probleem? Gasklep huis lijkt niet erg vervuild.

Op internet gezocht naar vergelijkbare gevallen, maar heel veel verschillende oorzaken kunnen vinden.

De meeste die ik kan vinden zijn: gasklep(huis), koelwater temperatuurmeter, verdeleerkap/rotor.

Kan iemand mij verder helpen? Auto rijdt niet meer dus even langs de dealer om de auto uit te laten lezen zal ook niet echt makkelijk gaan..

madpat1981

Geplaatst door madpat1981 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tedkroon (0), 12 jaar geleden

Koelwater temperatuurmeter even checken!

madpat1981 (0), 12 jaar geleden

Kan ik deze doormeten? Of iets doen om te testen of dit het kan zijn?

madpat1981 (0), 12 jaar geleden

Ik realiseer me net dat ik nog ergens een Kluwer ATH cd had liggen. Aan de hand van de daarop gevonden informatie de sensor doorgemeten. Waarde die ik gemeten heb, komt overeen met 70 graden terwijl het koelwater nu wel in de buurt van de 0 graden zal zijn. Dus het lijkt er op dat de sensor defect is. Ik ga hem dit weekend vervangen. Als het de oplossing is, laat ik dit natuurlijk even weten.

madpat1981 (0), 12 jaar geleden

koelwater temperatuursensor vervangen, maar geen verbetering. Na lang doorstarten slaat de motor wel aan, maar dan slaat ie binnen een paar seconden weer uit. Als ik gas probeer te geven slaat de motor direct af.

madpat1981 (0), 12 jaar geleden

Blijkt dat de brandstofpomp defect is. Deze ga ik vervangen en dan zou het probleem opgelost moeten zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.