Volkswagen Passat: Afstandsbediening plotseling niet meer werkend

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI

Hallo mede-denkers,

Ik zit met het volgende: Buurvrouw wilde gisteren na een kort ritje haar auto ontgrendelen met afstandsbediening maar werkt niet meer. Tweede sleutel die bijna nooit is gebruikt ook geprobeerd, nadda.

Ik heb ze inmiddels meerdere malen geprobeerd in te leren, contact 2x, vergrendelen, knopje 2x, maar heeft niet geholpen.

Verder ook de sleutel in contact gelaten voor 15 minuten, echter zonder het gewenste resultaat. Mijn begrip van deze storingen is beperkt, maar als ik het goed begrijp; of de auto werd gestart zonder teller, of de leesspoel is naar z'n grootje.

De auto is niet gestart met de teller gedemonteerd, maar is wel een behoorlijke vochtige auto van binnen. Misschien een beetje vergezocht, maar ik dacht als de stekker van het instrument paneel erg vochtig is geworden dan bevroren geraakt van deze kou, is het miss. mogelijk dat de contact naar de teller gebroken was tijdens het starten en daardoor beide sleutels heeft 'afgeleerd.'

Zijn daar enige opties voor om dit de verhelpen zonder naar de dealer te moeten gaan en nieuwe codes te laten inleren?

Bij voorbaat dank!

Martin

MWMautos

Geplaatst door MWMautos (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 11 jaar geleden

Staat toevallig geen water onder de stoel/en , waardoor elektronika beschadigd is ?

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Zekeringkast gecontroleerd, was een zekering stuk. Dacht eraan toen ik me realiseerde dat ik de benzineklep niet open kreeg.

Probleem opgelost.

mvgr.,
Martin

martijn v o (0), 11 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Staat toevallig geen water onder de stoel/en , waardoor elektronika beschadigd is ?[/quote]
Niet bij dit type dat was het vorige model.

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Staat wel toevallig veel water onder bijrijders stoel. Als het regent dan is het daar drijf nat. Rubbers gecontroleerd, geen gat van onder. Oorzaak?

kaleido 1 (1645) PRO, 11 jaar geleden

Metalen deurplaat achter de deurbekleding lek , afkitten ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.