Volkswagen Golf IV: Airbag foutmeldingen

Bouwjaar: 1999

Ik heb de testcomputer aangesloten en nu geeft hij aan dat de weerstand van de ontsteker te groot is bij de zijairbag en de airbag bestuurderszijde. Deze airbags zijn inderdaag een keer uitgeweest. Verder heeft hij crash data van de zijairbag (in de stoel) opgeslagen. Ook geeft hij aan dat de weerstand van de gordelspanner te groot is.
Ik ben niet helemaal zeker of de airbags vernieuwd zijn na de crash maar ik neem aan van wel omdat alles wel weer netjes weggewerkt zit.
De storingen dat de weerstand te groot is staat bij dat het sporadisch voorkomt behalve die van de gordelspanner.
Kan er een slecht contact in zitten of is de ontsteker kapot.
Moet ik ivm de crash data de computer nu ook vervangen en de nieuwe opnieuw instellen?
Alvast bedankt!

hoff

Geplaatst door hoff (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Bij mijn weten hoort de airbagcomputer ook vervangen te worden na een crash waarbij het systeem geactiveerd is. Informeer de dealer hier eens naar wat de richtlijn voor deze auto is. Ik hoop voor je dat alles vernieuwd is, en dat er geen beunhaas aan het werk geweest is.
Overigens kun je ook proberen garantie op reparatie te halen. Het systeem is immers niet in orde. Bij Focwabedrijven moet dat volgens mij mogelijk zijn.

hoff (0) PRO, 20 jaar geleden

Garantie verhalen is helaas niet mogelijk omdat de auto uit duitsland komt en deze daar gerepareerd is.
De computer ga ik binnenkort vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.