Volkswagen Golf IV: Airbag lampje brand opeens

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo,

Sinds het noodweer eegisteren met de vele bliksems en donders, heb ik nu opeens dat het lampje van de airbag is gaan branden.

Nou wou ik een obd2 interface gaan kopen, en zo de fout zelf eruit halen, en ook de foutcode kunnen wissen. Maar ik lees op internet dat de oudere versie's van VAG-Com, problemen kunnen geven met de airbag en het type airbag module wat in deze auto zit.

Bij VAG-Com versie 6xx en hoger zou het airbagscan probleem opgelost zijn, maar deze versie's werken weer niet met een poorman's usb interface'je van 15 euro.

Mijn vraag is, hoe lossen jullie dit nou op? andere software? aangepaste VAG-Com 3xxx?

Alvast bedankt voor de moeite.

Gr Fred.

[url=http://img80.imageshack.us/i/makethumbm....][img]http://img80.imageshack.us/img80/7527/ma...[/img][/url]

petalo

Geplaatst door petalo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Vag-com 3.11 en 4.09 worden niet meer ondersteund.
Er is tegenwoordig VCDS-Lite dat ook met een goedkope interface werkt.

Dat het airbag-lampje brandt zal wel toeval zijn. Als de bliksem je auto raakt brandt er waarschijnlijk helemaal niets meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.