Volkswagen Golf 2011: airbag sensor

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5M1, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Van mijn Golf 6 Plus blijft het airbag waarschuwingslampje branden. Auto is tijdens longlife beurt bij dealer uitgelezen, de storing wordt veroorzaakt door een defecte side impact sensor RA. Reparatiekosten € 375,=.
Ik wil deze storing graag tegen minimale kosten repareren omdat de auto binnenkort wordt ingeruild. In de automaterialenhandel is deze sensor niet verkrijgbaar (5M-909606B 5WK43581).
Kan de sensor worden uitgewisseld door een (gebruikte) sensor van hetzelfde type of moet deze worden ingelezen?
Alvast bedankt voor jullie reacties/adviezen.

TwanK

Geplaatst door TwanK (60) , lid sinds 3 weken geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1675) PRO, 3 weken geleden

Kan een gebruikte in zonder inleren , wel reset van foutcode.
Maar heb je al eens gekeken naar de stekkerverbinding van de deur naar de B stijl of daar geen oxidatie of afgerot pinnetje zit.

TwanK (60), 3 weken geleden

Kaleido, bedankt voor de info. Maakt reparatie i.i.g. makkelijker.
Het betreft de sensor rechts achter, deze zit gemonteerd op de wielkast op vloer niveau. Ik heb hem gedemonteerd gehad, stekkerverbinding ziet er schoon uit, geen vorm van corrosie waarneembaar.
Nu nog proberen een gebruikte te vinden, er is moeilijk aan te komen.

TwanK (60), 1 week geleden

De reparatie is niet (meer) door mij uitgevoerd, het is mij niet gelukt om een gebruikte sensor te vinden voordat de auto is ingeruild. Kosten van een nieuwe sensor wogen niet op tegen verschil in inruilwaarde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.