Volkswagen Passat: Airbag/stuurwiel demontage

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal.Ik heb een probleem met het verwijderen van het stuur bij een 1999 Passat(De richtingaanwijzer schakelaar moet vernieuwd worden).We kunnen de airbag er niet uit krijgen!Al mijn informatie zegt dat je vanuit de achterkant van het stuur door een gaatje in het stuurwiel een schroevendraaier omhoog moet steken en dan een klip terug of om moet duwen en dat is dat!Nou we hebben van alles geprobeerd maar kunnen geen klip of zo vinden!Wat we ook doen met een platte of sterschroevendraaier steken en duwen en verdraaien niks werkt.We hebben zelfs de gaatjes in het stuur(zit immers aan de achterkant waar het niet echt zichtbaar is)groter gemaakt on erin te kijken,maar ik kan niets zien dat het verklaart!!Het enige dat er in zit lijkt op een ronde ring die helemaal rond gaat(rondom de hele as)Maar duwen enz tegen die ring doet verder niets.Ik hoop dat iemand ons verder kan helpen met ons probleem. Groeten uit Nieuw Zeeland,
John Gijsbers

John G

Geplaatst door John G (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste John

Aan de achterkant van het stuurwiel zitten idd twee gaatjes.
In die gaatjes bevinden zich twee schroeven.(informatie autodata)

LET OP : e.e.a verdiend wel de nodige ervaring cq documentatie
voor deze werkzaamheden.
Zoals beginnen met deactiveren van de airbags,stuurwiel in "middenstand" ,spiraalkabel niet meer verdraaien enz.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

zo goed als ik weet, zijn het imbus of torx schroeven.

let wel, de accu klemmen verwijderen voor je aan de airbag begint te sleutelen!!!

John G (0) PRO, 18 jaar geleden

Dank voor de informatie.Bij Audi en de eerdere Volkswagens zijn het inderdaad torx schroeven.Maar vanaf 1999 gebruikt men blijkbaar een ander systeem met klemmen.(Volgens Bosch en Autodata)en andere informatie die ik heb.Maar helaas kan ik geen klemmen En geen schroeven vinden.Groeten, John Gijsbers

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

moet een schroevendraaier in het gat steken dat midden boven de stuuras zit. Hefboom van de schroevendraaier omhoog bewegen en de airbagunit zou vrij moetten komen.

zie je postvak in.

erik2819 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik gebruik hier altijd een platte schroevendraaier voor die in het midden 90 graden is verbogen.Als je dan de schroevendraaier in het gat steekt haal je deze naar je toe.

Ben1011 (0), 18 jaar geleden

eerst negatieve accukabel losmaken, dan stuur in de rechtdoorstand zetten, daarna 90 graden naar links of rechts draaien en schroevendraaier (zeker 45 mm) in gat aan achterzijde steken en clip losdrukken door schroevendraaier naar boven te bewegen, daarna stuur 180 graden verdraaien en weer dezelfde procedure, let op is kritisch werkje. sukses

G.E.P. (0), 18 jaar geleden

Hallo john,

Je moet niet tegen de ring duwen je moet hem iets omwippen, het is een kliksysteem, gaat goed met de schoeverdraaier van vw, zonder kunststof handvat.
Voor je het stuur eraf trek, laat de centralemoer er een paar slagen opzitten ivm de bedrading van de airbag

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.