Volkswagen Passat: Airco fan blijft aan vw v5

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: V5

Hallo,
Ik heb een probleem met de airco fan aansturing. Twee weken geleden heb de radiateur vervangen. De oude kekte uiteindelijk steeds meer. Na het plaatsen van de nieuwe radiateur heb ik alles netjes gemonteerd. Vervolgens een paar korte ritten gemaakt om te kijken of alles goed was. Verder geen problemen ontdekt naast dat het ontluchten niet in één keer goed verlopen was. Heb nu weer wat koelvloeistof moeten toevoegen. Maar sinds gisteren blijft de airco fan constant draaien. Bij het omdraaien van de sleutel in de acc stand start de fan al. Maakt niet uit in welke stand de airco staat. Heb de ecc uitvoering.
Iemand een idee over dit euvel. Kan op zich geen kwaad maar is wel erg luidruchtig.
Graag iemand die me wat tips kan geven.

frednl

Geplaatst door frednl (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

als je de kabel vanaf de elektrische fan volgt kom je een kastje tegen, dit is de regelunit voor de fan. Waarschijnlijk is het relais dat hierin zit overleden. (lees vastgekleeft)

frednl (0), 11 jaar geleden

Zit dit kastje in het dashboard of ergens achter de gril.

frednl (0), 11 jaar geleden

Probleem gevonden en verholpen.
Bij het terugzetten van de stalen bumper is de voedingskabel net op de rand van de steun beklemd geraakt.
Volledig contact met aarde, 100% stroom op de radiator.
Audia4 bedankt voor het meedenken. Het relais heb ik niet gevonden maar wel de sensor die op de airco radiator zit gemonteerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.