Volkswagen Golf: airco magneetkoppeling vrijloop dynamo

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 74KW ATD

hallo iedereen,
mijn aircopomp was stuk ik heb deze vervangen door een nieuwe van het merk Gerigermany.
Nu viel me wel op dat de magneetkoppeling niet met de hand in beweging te krijgen is, terwijl dit wel het geval was bij mijn originele pomp.
Is dit normaal?
ik heb nu een klapperend geluid aan mijn multiriemspanner, terwijl deze recent vervangen is (ook met een nieuwe multiriem) . De spanner spant bijna op zijn maximum. Zou mijn vrijloop van de dynamo stuk zijn of ligt het aan de aircopomp?

stijnvw

Geplaatst door stijnvw (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

stijn als de airco uitstaat dan is de magneet koppeling vrij dus draaibar tenzij je eeen vaste poeli hebt met een regelbaar binnen werk maar dan zal je die eerst ook gehad hebben.
ik vermoed dat de vrijloop koppeling van de dynamo de eerste handeliong is die je moet controleren.
haal de riem los en hou de poeli stevig beet draai hem snel heen en weer als het goed is loopt hij in een ricgtig door doet hij dat niet dan moet je deze vervangen .
blijf niet telang zo door rijden dat kost je je rib -riem.

groetjes jan.

stijnvw (0), 16 jaar geleden

hallo Jan,
ik zal het eens proberen wat je zei. Ik vind het wel raar dat mijn garage (multimerk) dit probleem nog niet gevonden heeft. Ze hebben al 2 maal nieuwe spanner en multiriem geplaatst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.