Volkswagen passat 35i 88-93: Airco passat

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: vr6

Hallo,

De airco van mijn passat wil niet meer aan slaan. Het gaat om een passat van het model 88-93.
De verschijnselen;
-lampje in de aan/uit schakelaar van de airco gaat niet aan
-geen koude lucht(uiteraard)
-ventilatoren voor de radiateur gaan draaien.
-motor gaat iets hoger stationair toerental draaien als de schakelaar wordt ingedrukt

Ik heb geen idee waar ik moet beginnen met het zoeken van de storing. Ik heb een vag-com kabel met een beperkte versie van vag-com, maar daar heb ik niks aan volgens mij. Ik heb de stekker van de aircocompressor gehaald en de spanning gemeten als ik hem aanzet, maar er blijft 0 Volt op staan.
Het is inmiddels al een tijdje geleden dat de airco is gevuld, maar kan dit de oorzaak zijn van niet aanslaan? Ik dacht dat dan de koeling minder is of hij pas na 10 seconden afslaat. Zou het ook kunnen dat een temperatuursensor kapot is waardoor hij denkt dat het te koud is en hij niet wil aanslaan, maar dan zou de motor toch ook niet een hoger stationair toerental instellen.

Iemand tips waar ik moet zoeken om te kijken wat de oorzaak is?

alvast bedankt

Schoen

Geplaatst door Schoen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je een e-mail gestuurd martin succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.