Volkswagen Golf IV: akoestisch signaal

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

Wie kan mij advies geven over het volgende probleem?
Het ononderbroken akoestisch signaal is soms al na enige meters rijden te horen en soms pas na 10minuten of langer of korter. Het akoestisch signaal komt tijdens elke korte of lange rit (meer dan een uur) meerdere keren voor tijdens het rijden. Nu eens een zacht en dan weer een hard geluid die gevoelsmatig na ongeveer een halve minuut weer uitgaat. De auto rijdt normaal en tijdens het optreden van het geluid is nergens op het display een afwijkend signaal te zien. Van mijn VW garage kreeg ik het advies om het hele instrumentenpaneel (€ 800,-) te vervangen. Mijn vraag: is er geen andere oplossing?

Alvast bedankt voor uw advies.

Rd1746

Geplaatst door Rd1746 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Dus het is echt een pieeeeeep aan 1 stuk door? En dus niet ping ping ping?
Zo ja dan lijkt het wel alsof er iets softwarematig in instrumentenpaneel stuk is want een signaal zoals dat behoort niet tot de standaard signalen zeg maar. (wel onderbroken signalen).
Ik zou zeggen film het eens en plaats het op Youtube.com en post de link hier dan kunnen wij het ook horen en betere adviezen geven.
Mocht het echt aan instrumentenpaneel liggen dan zou ik geen nieuwe kopen bij de dealer maar hem laten maken bij bv actronics.eu of als dat niet kan oid dan een van de sloop halen en bij de dealer weer laten inleren/aanpassen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.