Volkswagen Golf V: Alarmklasse golf V

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Allen,
Onlangs van een kennis de RNS510 eruit gejat. Zijn verzekering doet moeilijk omdat hij geen alarm zou hebben!
Wij hebben samen de auto van de 1ste eigenaar gekocht toen het nog 2 jaar oud was, inmiddels is de auto 6 jaar oud. De navigatie schijnt niet fabriekaf in gezeten te hebben!
Dus is deze later ingebouwd door de eerste eigenaar. Tijdens de inbraaknacht hebben de buren de alarm horen afgaan en de k ipperlichten stonden meer dan 5 mi uten te jengelen.
Echter de verzekering zegt nu bij de SCM is niets bekend en dus gaan ze ervan uit dat er geen alarm op die auto zat en willen ze voor de navigatie niets vergoeden! Kennis diep teleurgesteld!
Ik heb gevraagd of de verzekering niet een expert kan sturen om te controleren of er niet een alarm op zit op de auto. Deze zijn akkoord en sturen volgende week een expert om de auto te checken of er inderdaad alarm in zit dan we niet. Das mooi, echter nu komt het: we hebben zijn polis gelezen en er staat iets over klasse 3 alarm!
Oeps, wie weet wat dit inhoud en kan vertellen of wijzelf al kunnen checken of er een klasse 3 alarm inziet?
Er is een detector(kastje) net boven het hoofd van de bestuurderszijde (klein grijs kastje), oom links naast de bestuurdersstoel zit er een schakelaar wat lijkt op een hellingdetectie aan/uitzetten. En net boven de middenspiegel staan er 2 ogen en een speaker achtig klein kastje!
Om lang verhaal kort te maken hoe kunnen we erachter komen welke type alarm op deze auto zit en is dit mogelijk uit te lezenmet VAG?
Dat we niet voor schut staan als de expert volgende week langskomt:-)
Alvast dank aan ieder die info geeft

emirdaglim

Geplaatst door emirdaglim (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Dit is geen onderwerp voor problemcar.
Wij houden het over het algemeen bij het proberen op te lossen van technische problemen.

Wat betreft het alarm: het moet een SCM goedgekeurd en door een erkend SCM inbouwstation ingebouwd zijn.
Tevens moet het alarm elk jaar getest en gekeurd worden (wederom door een SCM goedgekeurd inbouwstation)
Er moet voor de verzekering ook een geldig certificaat aanwezig zijn, hierop staat ook vermeld welke klasse het betreft.

Succes,
topic gesloten.

Moderator Problemcar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.