Volkswagen 0: Als me motor warm is dan valt hij op een gegeven moment uit

Als ik me polo eenmaal heb warmgereden dan als ik voor een stoplicht kom of af moet remmen dan slaat me motor af. Met een beetje spelen met het koppelingspedaal en gaspedaal krijg ik het voor elkaar om hem weer aan te laten slaan als ik nog uitrol. Soms lukt het ook niet, maar als die hierdoor wel aanslaaat valt hij later toch nog uit. Hierna start de auto nog wel maar slaat niet meer aan, maar als de auto dan weer is afgekoeld dan is het starten en lopen.
Me motor loopt ook goed, geen speling in me toeren.
Op de snelweg heb ik ook al een paar keer gehad dat hij ineens inhield en niet meer op me gaspedaal voor een seconde leek te reageren.(blijft wel doorrijden, valt niet uit).

Voordat deze klacht naar voren kwam heb ik 2 weken stilgestaan met me auto, omdat het oog wat me koppelingskabel tegenhoudt van de metalen pedalensteun was verbogen. Kon niet meer schakelen.
2 dagen later viel me auto uit als me motor warm is, stationair loopt me auto gewoon prima bijna geen schommeling in me toeren.

Ik zou graag willen weten wat het probleem is.
De groeten, Allard.

Avbtje

Geplaatst door Avbtje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

zet eerst even een bouwjaar erbij is het een diesel benzine/gas auto en wat is de cilinderinhoud

Avbtje (0), 16 jaar geleden

haha ok had het ingevuld in hetgeen waar je het in kon kiezen, maarjah het is een polo 1.6 benzine uit 1996 :P

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

vermoedelijk heb je een vervuid gasklephuis deze moet schoongemaakt worden en met een testkast weer in de basisafstelling gezet worden

gebruik ook eens de zoekfunctie want jou klacht is vaak besproken

gr.marco

Avbtje (0), 16 jaar geleden

Ben nu bezig met me auto en hij viel weer uit en heb gekeken of me bougies vonken en dat doen ze ook. Heb ook spanning op me injectors en ben vervolgens me gasklep gaan reinigen met carberateur reiniger. Dit verhelpt mijn probleem niet, me motor valt nog steeds uit als hij warm is en start daarna wel alleen slaat hij niet aan. Ook niet als ik me koppelingspedaal en gaspedaal intrap.

Zou het misschien iets van me temperatuur sensor kunnen zijn op me inlaatspruitstuk ?

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je het gasklephuis ook weer ingeleerd zoals ik eerder beschreven heb?

Avbtje (0), 16 jaar geleden

Moet ik voor het inleren speciale uitlees apparatuur hebben of kan ik het gewoon zo zonder uitlees apparatuur en hoe moet ik dit doen ?

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

moet je even naar een garage/dealer

Avbtje (0), 16 jaar geleden

Heb me auto bij de garage laten uitlezen en hier kwamen geen storingen uit. Heb ook gelijk me gasklep laten inleren, maar tevergeefs als me motor warm is slaat deze nog steeds af. Heb van een collega gehoord dat hij ook aan een polo had gezeten uit 1994 met hetzelfde probleem, hiervan heeft hij de inductie sensor in de verdeler kap vervangen en deze polo valt niet meer uit nu.
Dus dit is mijn volgende poging.

Meer adviezen altijd welkom.

Mvg Allard.

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als ie afslaat start hij vervolgens wel weer direct?
Kijk de voetpakking van de carburateur op het inlaatspruitstuk eens na, die gaan ook wel vaak kapot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.