Volkswagen Bora 2000: Antenne aansluiten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

Hallo techneuten, wie kan mij vertellen hoe ik mijn sharkfin dakantenne met versterker in de voet (rode stroomdraad) aan moet sluiten. De spriet die er nu op zit is niet versterkt (er zit geen stroomdraad aan de voet) dus zal ik een stroomdraad naar voren moeten trekken. Nu is mijn vraag waar ik deze draad op aan moet sluiten. Volgens de instructies van Alpine mag op de blauwe kabel achter op de radio alleen een electrische antenne worden aangesloten. Mijn volgende vraag is er zit ook een soort versterker bij (of misschien een fantoomvoeding) bij waar ook een rode stroomdraad aan zit, waar moet deze op aangesloten worden. Ik hoop gauw iets te lezen dan kan ik de klus afmaken. Alvast bedankt.

torstenjankort

Geplaatst door torstenjankort (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Alex7 (0), 11 jaar geleden

Hallo , dat is niet zo moeilijk als het lijkt ! Je haalt de antenne stekker uit de Radio en plugt deze in de versterker, (misschien met een verloopje, bij Halfords verkrijgbaar) de andere kant van de versterker doe je dan in de Radio.

Je neemt van de radio een draad die die spanning geeft als de radio aangaat. Bij goed contact is de behuizing en de mantel van de antenne al voldoende om als Massa te dienen, maar voor alle zekerheid (als het een stalen versterker behuizing is) die als zekerheid met het chassis verbinden.

Als je dan de Radio aandoet krijgt de verstkr spanning en werkt (als je een constante plus draad neemt staat er altijd spanning op de ant verst. LET OP dat je dat controleert ** radio aan spanning **radio uit spanning weg **

btw als er aan je dakantenne al een rode aansluitdraad zit, dan zit er ook al een versterker in gebouwd.
Dan word het een stroomdraad trekken vanaf je Radio naar de antenne !

Succes met Install

Alex

torstenjankort (0), 11 jaar geleden

Hallo Alex, bedankt voor de snelle reactie. Dus je bedoelt dat ik de versterker of fantoomvoeding niet hoef te gebruiken. Ze zaten wel beiden in de verpakking bij aflevering.

Alex7 (0), 11 jaar geleden

Als je een nieuwe dakantenne hebt en er zit een voedingsdraad aan , dan duit dat meestal op een Electrische antenne , maar dan moet je er wel een voeding naar toe brengen.
Wat je zou kunnen doen is de rode draad even laten voor wat het is, en de z.g.n. kabel versterker gewoon onder je dashbord aansluiten op de radio (zoals eerder gemeld) veranderd er niets in de ontvangst (op een zwakke zender testen) of even een lange draad nemen en die rechtstreeks op de acuu en kijk of er verbetering optreed kwa onvangst ?
btw is dit je eerste dakantenne of was er al een eerder? lees ook even goed je gebruikdaanwijzing van de antenne.

succes

Alex7 (0), 11 jaar geleden

Nog even een vraagje , heeft deze antenne wel betrekking op je Radio of is het voor een 27 MC bakkie?

torstenjankort (0), 11 jaar geleden

Ja een goed idee om dat zo te proberen. Nee de antenne is gewoon voor de radio FM/AM. Er zat al een dakantenne op maar die zal ooit door de vorige eigenaar vervangen zijn neem ik aan want origineel zit er bij een Bora van dit bouwjaar een antenne op met een versterker in de voet. Ik ga het maar eens testen zoals jij het me uitgelegd hebt en dan schrijf ik wel weer een berichtje. Bedankt.

torstenjankort (0), 10 jaar geleden

Sorry dat ik hier niet eerder op geantwoord heb maar dit probleem is er nog steeds en is maar blijven liggen. Misschien toch zoeken naar een ruit antenne voor een goed ontvangst.

Alex7 (0), 10 jaar geleden

Hallo , Ik heb ook nog eens in het rond gevraagd bij mijn Navi Dealer , (ik heb namelijk hetzelfde als jij maar dan met een zgn Fin antenne) die heeft 3 opties ... 1e een slechte massa op de carrosserie/antennen ...2e een breuk/verbindingen in de antenne kabel ... 3e slechte ontvangst gedeelte in de Radio ? meer kon hij er ook niet van maken ! Dus Jij net als Ik gaan verder opzoek naar het euvel.
Sorry dat ik niet verder kan helpen , maar toch succes met alles.

grtj Alex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.