Volkswagen Polo: Auto gereden zonder motorolie

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo iedereen,

Hierbij mijn probleem:

Even iets over mijn auto. Het betreft een volkswagen polo 1998 1.4, het is mijn eerste auto dus weinig ervaring etc.

Een aantal dagen geleden merkte ik vermogenverlies bij mijn auto. Mijn auto wilde niet harder dan 120km/h en het duurde eeuwen om van 100 naar 120 te gaan. Dit heb ik thuis verteld en de volgende dag de auto naar de garage gebracht, hier bleek dat de auto letterlijk 0,0 olie had. Er zat geen druppel in en bleek dus dat ik sowieso 50km/h zonder olie heb gereden en een paar honderd kilometer met te weinig motorolie.

Helaas heeft dit dus schade gebracht aan de motor die nu een ratelende geluid maakt.

Bij de garage is er 3,5l dacht ik in de motor gegaan, en kreeg te horen dat de motor zo goed als dood is aangezien ik op de snelweg met 0 motorolie gereden heb. Bij hun kreeg ik ook te horen dat het gewoon afwachten is tot dat de motor zich begeeft, tot hoeverre is dit eigenlijk waar? Want nadat de auto weer olie had, reed hij erg lekker en zoals hij nu rijdt, lijkt het mij niet dat de motor zich snel zal begeven.

Wat raden jullie aan? Doorrijden en voortaan goed controleren en de risico nemen dat het een sloop auto kan worden of te koop zetten om geen verlies te maken?

Bij voorbaat dank!

locomojito

Geplaatst door locomojito (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

richard9712 (0), 10 jaar geleden

De motor heeft aardig wat schade opgelopen en daarom ratelt hij.
Wat de garage zegt dat hij het elk moment kan begeven klopt.
Denk dat het het goedkoopste is om deze auto naar de sloop te brengen en een andere te kopen en dan wel het oliepeil regelmatig te controleren.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

gewoon doorrijden en afwachten

kaleido 1 (1600) PRO, 10 jaar geleden

Ging er geen lampje branden en een piep signaal hoorbaar ?
Maar dit is achteraf , schade zal er zijn , maar hoeveel zal de tijd leren.
Doorrijden is een optie.

FeroX (0), 10 jaar geleden

Gewoon doorkarren. Misschien heb je heel veel geluk gehad. Naar de sloop kan altijd nog.

locomojito (0), 10 jaar geleden

er brandde wel een lampje maar die knipperde 3x, ik dacht dat het niet zo erg was, iets meer op de hoogte houden had gemogen amargoed mijn eigen domme fout om niet de olie te checken. Ik rijd niet echt veel dus ik rijd wel door, en zie waar het ophoudt... Bedankt allemaal

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Nja als hij nu gewoon weer goed rijdt en hij klinkt ook beter dan inderdaad lekker doorrijden ermee. Zo verkopen zou ik niet doen met de gedachte van wat jij ervan weet wat is gebeurd maar dat is een persoonlijke kwestie.
Als hij over een paar 100km nog steeds zo goed loopt dan heb je gewoon mazzel gehad en is er opzich weinig meer aan de hand maar je hebt een peilstok en die zit er niet voor niets hahaha dus hou dat dan wel ff goed in de gaten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.