Volkswagen Golf: auto neemt de benen bij afremmen over de motor

Bouwjaar: 1995

mijn golf 1.8 GL Variant op gas leidt af en toe een eigen leven. Rijd ik op een kruising af en laat het gas los, geeft de auto zelf gas bij. Dit duurt ongeveer 2 sec. Als je er niet op bedacht bent schrik je je rot. Hij rijdt dus op gas heeft monopoint injectie en heeft dit probleem volgens mij alleen als hij op gas rijdt. Het is dus niet zo dat het gas blijft hangen, maar vlak na het loslaten van het gaspedaal waarbij ik dus afrem over de motor. Ik heb zelf dus geen idee wat het kan zijn, hoop dat iemand dit probleem herkend. Gr. Rob

Rob9955

Geplaatst door Rob9955 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk of luchtklep wel soepel draaid.
En eerst op benzine goed testen , daarna probleem opzoeken in
LPG installatie.

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Deze vraag is al vaker gesteld in dit forum. Wel haast zeker heb je een Necam Autogassysteem. Om dit probleem te verhelpen zal er een nieuwe E-prom in je gas ECM geplaatst moeten worden. De dichtstbijzijnde Necam dealer kan je vonden op http://www.koltec-necam.nl/Verkooppunten...

Rob9955 (0), 19 jaar geleden

Hoi Hakeem, ik zal maar weer hetzelfde antwoord geven als toen. IK HEB EEN VIALLE INSTALLATIE.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er ook geen veer op je inspuitsysteem, die je gaspendaal terugtrekt als je het gas los laat???

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

In dat geval zal je er mee moeten leren leven. Bij ongeveer 1800 toeren per minuut stuurt je ECM de smoorklep even open( je voelt het pedaal onder je voet wegzakken) Omdat het Vialle AMS systeem geen Fuel Cut Off kent blijft de gasstroom intact en gaat je motor er lustig vandoor. Je kan dit misschien oplossen door de groene draad van de hoofdafsluiter te onderbreken met een vacuumdecelleratieschakelaar van Impco en een relais.

Rob9955 (0), 19 jaar geleden

Dus dat hele gedoe is normaal?
Lijkt me eerder verkeersgevaarlijk. Niet?
Ik denk dat ik een dezer dagen eens bij een autogasinbouwstation binnenwip, eens zien wat zij er van denken.

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik kan je AISB in Baarlo van harte aanbevelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.