Volkswagen POLO 55 KW: Auto slaat soms pas na meerdere keren starten aan

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AEA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Beste,

Sinds eergisteren in het bezit van een polo 6n 1.6 uit 1995. Auto heeft 125.000km gelopen.

Nu heeft de vorige eigenaar even voor de verkoop de bougies vervangen waarna de auto soms niet altijd in 1 keer aanslaat. Lijkt wel of die aanspringt maar dan valt die meteen weer weg. Als die aanspringt is voor de rest niets aan de hand, geen toerenschommelingen of inhouden. Ook start die vaker gewoon in 1 keer en de poging erop pas bij de 4e. Hij start uiteindelijk altijd.

Waar zou dit aan kunnnen liggen?

Polo6n1995

Geplaatst door Polo6n1995 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mrdanny17695 (0), 7 jaar geleden

temperatuursensor defect ?( geeft bijvoorbeeld aan dat de motor 90 graden is terwijl de motor koud is.) Dan zal hij slecht aanslaan. Neem je de gok en vervang de temp sensor is het 9 vd 10 keer verholpen. anders even meetwaarde temperatuursensor laten uitlezen bij de garage

Polo6n1995 (0), 7 jaar geleden

Hoi Danny,

Het lijkt er wel op dat de thermostaat open blijft staan, dus op de snelweg blijft die rond de 70 graden zitten. Sta ik stil wilt die wel naar de 90 graden toe en houdt die hem daar ook.

Maar als de auto afgekoeld is, na een nacht stilstaan, start die 7 van de 10 keer meteen in 1x.

Polo6n1995 (0), 7 jaar geleden

Heb net een beetje gezocht op internet en zie dat dit vaker voorkomt in de VAG groep. Ook heeft de vorige eigenaar mij verteld dat de bougies iets grijs van kleur waren bij eruit halen. Dus te arm mengsel, kan het zijn dat middels de temp. senor de auto een verkeerd mengsel 'berekend'?

voyager (0), 7 jaar geleden

Ja dat is mogelijk.

Polo6n1995 (0), 7 jaar geleden

Temperatuursensor is in de tussentijd vervangen. Maar symptoom komt heel soms nog terug.

Iemand nog ideeen?

voyager (0), 7 jaar geleden

Lees post #2 terug. Laat de auto uitlezen met VCDS en kijk in meetwaarden wat er vreemd is.Dan heb je zoekrichting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.