Volkswagen Polo: Sputteren,stotteren en rook

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1598, Vermogen (kw): 77

Mijn auto heeft regelmatig ( eigenlijk wat teveel ) dat hij gaat stotteren en sputteren met veel rook. In de garage vertellen ze dat hij automatisch zijn katalysator reinigd. De oorzaak zou zijn omdat er met de auto veel korte afstanden mee gereden wordt. Ik heb ook een Golf 6 met dezelfde TDI motor en met die auto worden ook alleen maar korte afstanden mee gereden en die zijn motor ( wel met DSG ) sputtert nooit. De Polo heeft ook dat zijn injecteurs nogal hard nagelen ( geluid ) maar dat kan er normaal niks mee te maken hebben. Alle tips om dit beter te maken zijn dus welkom.

Marc 4

Geplaatst door Marc 4 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poolcrack (0), 7 jaar geleden

Zelfde euvel gehad met mn vorie auto. Bij mij was het de brandstofpomp. die had de geest gegeven. Hapert de auto ook als je rijd (inhouden)?

primera p11 (0), 7 jaar geleden

Dat haperen stotteren doet tie dat met starten of tijdens het rijden.
EGR en verstuiver zijn hierbij verdacht.
En een garage die zulke domme antwoorden geeft zou ik niet meer komen.

Marc 4 (0), 5 jaar geleden

Er is een fijnafstelling van de motor gedaan bij VW en nu is alles weer normaal.

Marc 4 (0), 5 jaar geleden

Heb reactie gegeven op 24/02/2019

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.