Volkswagen Polo: Auto start niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Afgelopen donderdag heb ik de auto geparkeerd en toen ik weg liep zag ik dat het nummerbordlichtje (achter) nog aan het branden was. Ik heb gekeken waar dit aan lag, maar kon niks vinden. Omdat ik de auto een paar dagen niet zou gebruiken leek het mij handig om de zekering er maar uit te trekken zodat de accu niet leeg zou lopen. Dit heb ik vervolgens ook gedaan.

Nu kom ik maandagmorgen bij mijn auto en wil ik hem starten. Vervolgens begint het dashbord te ratelen, wordt de tijd gereset en vallen de meters uit. Dit is het enige wat mijn polo nog doet. De lampen doen het wel, de ventilator ook, maar bijvoorbeeld de radio niet. Opvallend is dat het accu lampje en het airbag lampje blijven branden. heeft dat een speciale betekenis?

Het lijkt erop dat ik kortsluiting heb en dat mn accu leeg is of iets dergelijks. Wat is het slimste om te doen nu?

Alvast bedankt,

PS. ik ben niet erg bekend met auto onderhoud.

karelreinders

Geplaatst door karelreinders (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (5) PRO, 12 jaar geleden

nou het slimste is om hem eerst terstarten met start kabels dan weet je of dat in orde is en kun je daarna naar de oorzaak zoeken.

groetjes jan.

karelreinders (0), 12 jaar geleden

Met startkabels kreeg ik de auto gewoon aan de praat. Ook meteen gemeten of de dynamo nog werkte en daar was niks mis mee. Daarna heb ik een half uurtje rond gereden om de accu weer op te laden. Vanmorgen startte de auto prima.

Ben nu alleen wel benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren. Mijn accu is nog geen half jaar oud en ik weet zeker dat ik niks aan heb laten staan. Kan het liggen aan de zekering die ik eruit heb getrokken?

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Het begon met het branden van de nummerplaatverlichting.Daar lijkt het probleem te ontstaan.Ik zou in jouw geval beginnen met de bedrading van de achterklep te controleren [open te maken].Waarschijnlijk maken daar 2 of meer kabels onderling contact.Succes!

karelreinders (0), 12 jaar geleden

Dat klopt. Maar ik heb toen die zekering eruit getrokken en toen was het lampje gewoon uit. Dan kan het daar toch eigenlijk niet aan liggen? of trekt die mogelijke storing dan nog steeds de accu leeg?

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb dit probleem eerder meegemaakt,en toen zat het in de beschadigde bedrading van de achterklep,omdat dit steeds beweegt bij het openen en sluiten van de klep.Succes!

karelreinders (0), 12 jaar geleden

Heb sindsdien geen problemen meer gehad. Lijkt een incidenteel probleem. Heb dus ook niet naar de bedrading gekeken. Ik vermoed dat het te maken had met lekkages in mijn auto die ergens kortsluiting hebben gemaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.