Volkswagen Transporter: Auto start slecht/ mist vermogen na vervanging van Brandstoffilt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: axe/ 128kw aut.

Na het vervangen van mijn brandstoffilter, heeft de auto in de ochtend moeite met aanslaan, en als ie aanslaat, loopt hij heel even op 4 cilinders ipv 5. Ook merk ik tijdens het rijden dat de auto vermogen mist. Wanneer ik bijvoorbeeld 120 km/h rijdt in zijn 6, een tunnel uitrijdt, schakelt de auto terug naar zijn 5, terwijl hie het makkelijk zou moeten kunnen bij dit toeren tal (2100 rpm).
Ik merk ook dat mijn tank vacuum trekt. Wanneer ik de tankdop los draai, hoor ik een sissend geluid.
Wanneer ik de tankdop los laat zitten, start de auto 100 keer beter, maar nog steeds niet perfect (na 3 omwentelingen loopt ie dan.)

Mijn temperatuursensor aan de voorzijde van de motor was stuk, deze heb ik al vervangen (wat een rot klus....).

Wie kan mij wat meer vertellen????

NB, de auto heeft nu 380.000 km gereden en heeft een volledige koprevisie gehad bij km stand 310.000 bij de dealer. auto reed daarna goed
Als ik de auto uit laat lezen heeft hij geen storingen.

1689wd106

Geplaatst door 1689wd106 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, hogedruk gedeelte van het brandstofsysteem onderdruk zetten en kijken hoe lang het duurt voordat de druk wegzakt. Waarschijnlijk zit hier ergens een lekkage. Groet Jan227.

volkswagen1802 (0) PRO, 13 jaar geleden

Je geeft zelf aan dat het sinds het vervangen van het brandstoffilter is dan zou ik eerst eens controleren of alle aansluitingen van de
brandstoffilter op de juiste plaats zitten!
De blauwe leiding is de retour als het goed is dan staan er pijlen op de brandstoffilter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.