Volkswagen Passat: Auto trekt naar rechts

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI (90pk AHU)

Beste forumleden,

Passat variant 1.9 TDI (90pk AHU) 1999. Auto spoorde altijd prima met behoorlijk neutraal stuurgedrag. Na montage van nieuwe banden zijn de problemen begonnen. Na het vervangen van de voorbanden en balanceren, laten uitlijnen. Alles stond goed. Goed 200 km later weer laten uitlijnen: alles stond nog steeds goed. Toch moet ik behoorlijk tegensturen om 'm op rechtuit te houden. Vanaf 100 km/u trekt hij meer naar rechts, daaronder minder. Vanaf 80 km/u en lager lijkt hij meer naar links te trekken. De banden zijn van Michelin met a-symetrisch profiel en met de buitenzijde naar buiten gemonteerd. De auto heeft geen schade gehad aan het onderstel en de remschijven en -blokken zijn vervangen. Kan het zijn dat de banden toch niet goed op de velg zitten of heeft het iets te maken met het a-symetrische profiel? Eerder heb ik een Laguna gehad met een zelfde type profiel die niet op koers was te houden. Na montage van banden met symetrisch profiel stuurde/spoorde hij fantastisch. Of zijn er nog meer oorzaken mogelijk? Ik lees graag je mening!

Olleke

olleke

Geplaatst door olleke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

ik zou in dit geval ook de oorzaak in de banden zoeken, dit komt namelijk weleens voor.


mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.