Volkswagen Passat: ABS werkt onder normale omstandigheden

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v ADR

Beste heren,
Laatst zijn mijn bovenste draagarmen vervangen (rechts). Omdat de bouten vastgeroest waren, is er met overmate WD40 gebruikt en gezien de nieuwe bout denk ik dat die uiteindelijk toch nog eruit geboort is.

Nu heb ik sinds het veranderen van de draagarmen het volgende probleem. Bij rustig remmen, bijv. na het uitrollen van de auto, het laatste stukje voor een stoplicht. Treed de ABS in werking, ik voel en hoor het geknetter onder mijn rempedaal. Echter gebeurt dit niet altijd.

Dacht dat het door de WD40 zou komen, dus meerdere malen de auto gewassen met bodemreiniging. Ook met wasspuit alles bij de rechterwiel schoon gespoten. Het gebeurt nu minder vaak, maar het gebeurt wel.

De eerste dag dat de auto uit de garage was, drupte er ook iets als remvloeistof uit de auto. Na controle, hebben we helemaal geen lekkage o.i.d. kunnen ontdekken. Remvloeistof nog steeds op peil.

Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn. Ga binnenkort met de auto weer op vakantie en wil zeker zijn van mijn zaakje. Niet dat ik halverwege zonder remmen kom te zitten.

Bij voorbaat dank,


P.S. Bij normaal remmen geen last.

canizi

Geplaatst door canizi (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

lijkt mij verstandig eerst het ABS-systeem uit te lezen op evt, foutcodes alvorens te gaan zoeken.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.