Volkswagen Passat: (automaat) storingskode P0706

Bouwjaar: 2000

Betreft een Passat TDI met ATJ motor. Probleem is dat de automaat niet goed schakelt en ook de motor trekt dan niet meer goed op.Fouten uitgelezen geeft hij aan P0706: sensor keuzehendel stand ... bereik/funktieprobleem

Na resetten nog steeds deze foutkode.We hebben de stekker van de sensor (soort printplaat)losgehaald en weer vastgezet en toen bleef de foutkode weg.Na een proefrit, waar de auto weer prima optrok en schakelde kwam bij terugkeer in de werkplaats weer de kode terug en was het vermogen ook weer weg.

Na nog een paar maal de stekker los en vast te zetten kwam na een proefrit de foutkode niet direkt weer terug.

Heeft iemand dit weleens mmegemaakt?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 18 jaar geleden

Draadbreuk?(evt in stekker)
Sensor?
Als de contacten echt goed schoon zijn blijft dat eigenlijk alleen over.
Oiram.

vanhove (0) PRO, 18 jaar geleden

die keuzeschakelaars zijn niet van de beste.gewoon een nieuwe plaatsen.

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Probleem opgelost.Er blijkt aan de linkerzijde van de automaatbak een soort moduul te zitten met een 8-tal draden en een ronde stekkeraansluiting die door de keuzehendel bediend wordt.Deze heeft een inwendige koolbaan en daar zit de storing in.Nieuwe gemonteerd en probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.