Volkswagen Sharan: Automaat tip tronic 5 vw sharan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 tdi

Ik heb geen probleem gelukkig maar wou graag weten waneer de automatischebak ververst moet worden en of dit nodig is een zegt wel en de andere niet en hoorde van een kennis dat die z,n automaat met 170000 km stuk gelopen is bij de dealer zeggen ze dat het niet hoeft er zit longlife olie in.
Bij voorbaat dank als ik hier hopelijk een bevredigend andtwoord op krijg dat ik mij er rustig bij voel.

willemalberts

Geplaatst door willemalberts (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

de automaatbak olie hoeft niet ververst teworden alleen om de 60000 km gecontroleerd worden op nivo.
groetjes jan.

willemalberts (0), 18 jaar geleden

Jan T bedankt voor de reactie maar zit er geen filter in die je moet vervangen want van zomaar een voorbijganger die zei je moet er alle jaren een nieuwe filter inzetten ander gaat hij loopt hij bij 170000 km stuk want dat had z,n neef ook gehad. Bij m,n vorige auto merc 190d moest dit iedere 60000 km en ik heb ook een puegeot 505 gehad en die liep stuk en dat koste veel geld en daarom wil ik daar graag zeker heid over.
vr Willem

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

willem er zit levenslangen olie en het filter hoeft ook niet vervangen worden bij oudere types was dat wel zo en misschien bij bepaalde merken ook nog .
bij deze is het dus alleen om de 60000 km oliepeil controleren.
je hebt tegen woordig ook nieuwe bakken waar de olie van ververst moet worden die zitten nu veel bij audi er onder.
en bij een automaat bak komt er vaak tussen de 150000 km em 300000 km toch wel een revisie aan te pas al hangt het zo als met alles wel af van hoe ermee omgegaan wordt.
groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.