Volkswagen GOLF: Automaatbak trilt/happert bij schakelen van 1 naar 2

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 90

Hallo,

Ik heb een volkswagen golf VI 1.4 TSI automaat/DSG. Wanneer de auto schakelt bij het optrekken van de 1 naar de 2 voel ik hem trillen en lijkt het of hij happert. Ik ben bij meerdere garages geweest en krijg steeds wat anders te horen:
-Versnellingsbak moet gespoeld en versnellingsbakolie moet ververst worden.
-Koppeling moet vervangen worden

Ik ben nou benieuwd of er meerdere mensen zijn geweest die dit probleem ook hebben ervaren, en mij eventueel hier verder mee kunnen helpen.


Alvast bedankt.

Volkswagen Golf. VI

Geplaatst door Volkswagen Golf. VI (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 7 jaar geleden

Is een bekend probleem bij de 7 traps. De koppeling moet dan vv worden.
Om het op wekken en om zeker te zijn ga dan ongeveer 10 km/h rijden in z'n D en 2e versnelling en dan half gas geven (maar wel zodat hij in z'n 2 blijft) en als je hem dan voelt dribbelen/bobberen/trillen/ zonneschermen die eraf trillen zowat tijdens versnellen :D dan de koppeling laten vervangen. De garage's die zeggen dat de bak gespoeld moet worden e.d. daar nooit meer naartoe gaan...die weten niet hoe een dsg met droge koppeling werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.