Volkswagen Passat: Benzinemeter en Temp meter werken niet na brandlucht

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 adr

Brandstof en temp meter werken niet meer na brandlucht. Teller eruit gehaald en constateer op 3 printrondjes een bruinige aanslag door hitte.
Heb de print nog niet losgehaald van de tellerplaat. Kan als ik onder de print kijk, een klein wit plat componentje zien wat in 1 van de 3 bruine printgaatjes gesoldeerd zit.
Er word hier op het forum gesproken over een spanningsstabilisator die met 3 pootjes op de print gestoken of gesoldeerd zit. Ik zie bovenaan een componentje met 5 pootjes die met een koellichaampje is uitgerust Is dit de beruchte spanningsstabilisator?
Is dit bij Volkswagen te bestellen of bij de elektrikaboer? Wie helpt mij aan een type nummer, spannings waarde etc?

gerrit5a

Geplaatst door gerrit5a (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 15 jaar geleden

De spannings stabilisator is een 3 poots spannings stabilisator.
Een 1 ampere type met meestal als opdruk 7805 voor 5 volt, 7809 voor 9 volt etc, door de warmte ontwikkeling gaat deze wel eens stuk, alhoewel deze intern is beveiligd.
Zie op de spannings stabilisator voor de juiste spanning en vervang deze, een klein (extra) koelplaatje van Alu op de bovenste lip koelt de stabilisator af zodat de fout niet meer voorkomt.
De lip met schroefdraad is de massa.
Ik denk dat je een 10 volt stabilisator nodig hebt, de 7810

http://www.esvj.be/websites/mk2_golf_jet...

Zie daar voor meer info, scroll naar onder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.