Volkswagen Passat: Benzinemeter passat variant '93

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hoi Mensen,
na veel gestechel met een volvo 460 hebben we sinds 2 dagen een oude passat variant. Het is een fijne -ondanks z'n grootte- handelbare auto
Naast dat het mist-achterlicht het niet lijkt te doen (kon de zekeringskast nog niet vinden) doet de benzinemeter het ook niet.
Weet iemand wat het uevel zou kunnen zijn, en of het -min of meer eenvoudig- is op te lossen??
B.v.D

enfielddnepr

Geplaatst door enfielddnepr (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

check eerst maar eens je zekering zitten linksonder je dashbord nummer 10 is van je mistachterlicht,of kijk voor zekerheid op nummers op plastic kapje wat je verwijderd,en benzinemeter is vaak je tankelement kaduuk.

enfielddnepr (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de vlugge reactie op de vroege zondagochtend!
Dat tankelement(kan me niet direct wat bij voorstellen, een potmeter met vlotter?) is die eenvoudig te vervangen?

zo, en binnenkort eens een passend radio'tje vinden(die van de volvo heeft een andere stekkerdinges) en de auto van binnen schoonmaken.. Leuk om te zien wat je met eenvoudige middelen nog kan bereiken.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

wat die radio aansluiting betreft kun je zo aansluitstekkers(verloopstekkers) voor kopen voor zowat elke type auto,en tankelement is inderdaad potmeter met vlotter kun je even meten met multimeter of er wel spanning opkomt op de aansluitpunten,zit in je tank natuurlijk,meestal of onder je achterbank rond plaatje van plastic om met boutjes verwijderen zit ie onder,of in je koffer rond plaatje verwijderen.

enfielddnepr (0), 13 jaar geleden

Het lijkt er op dat de benzinemte te breiken is via de kofferbak en onder een ronde plaat zit die met kruiskopschroeven vast zit?
Ik zal deze eens openschreoeven als het minder koud voor de handen is..

enfielddnepr (0), 12 jaar geleden

Probleem niet kunnen vinden, we tanken om de 300km, dit is een werkbare oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.