Volkswagen Passat 3B model 1997-2000: bevestiging bumper/trekhaak passat 3B 1997: 2x2 of 2x3 bouten?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 81kW

Vorige jaar heb ik een TOBO trekhaak van de sloop laten monteren onder mijn passat sedan. Vandaag is de auto afgekeurd voor de APK op basis van de bevestiging van de trekhaak. Als je in de kofferbak onder het tapijt kijkt zie je links en rechts de koppen van 2 bouten die (recht naar beneden) door de horizontale buis van de trekhaak gaan. Tussen de 2 bouten is nog een gat in het plaatwerk te zien. Door dit gat zie je de buis van de bumper/trekhaak. Deze buis steekt in lengterichting in de auto. Liggend onder de auto zie je de bouten er aan de onderkant uitsteken en zit er een moer op. Er is geen gat voor een bout aanwezig in de buis op de plaats van het gat in het plaatwerk.

Mijn vragen:
Hoe ziet dit er uit bij een Passat met de originele bumper?
Hoort de trekhaak met 2x2 of met 2x3 bouten vast te zitten?
Is er na 1997 een wijziging geweest in de bevestiging van de trekhaak of bumper?
Is de aanwezigheid van 2x2 bouten een reden om de auto af te keuren voor de APK?
en zo ja, welke wijziging moet ik uitvoeren?
Het gaat om een Passat 3B uit 1997, het model 1997-2000.

Groeten,
Johan Labberté

Johan5639

Geplaatst door Johan5639 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

Gewoon 2 x 2 bouten. Dat gat wat jij ziet is vermoedelijk over van de bevestigingsbouten van die metalen binnenbumper die NIET meer gebruikt wordt na montage van een trekhaak.
Die bevestigingspunten komen dus NIET overeen. Sterker nog, wanneer je de trekhaak monteert, moet je twee plakkertjes verwijderen alwaar de bouten doorheen moeten om de trekhaak vast te zetten.
Bij mijn 97-er hebben we enkele weken geleden een trekhaak gemonteerd.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Johan, weer iemand die zijn eigen apk wetjes maakt! Flauwekul, als alle bouten van de trekhaak gevuld zijn is het geen afkeur, overige gaten in de auto van andere bevestigingen hebben natuurlijk niets te maken met deze trekhaak! Gewoon goedkeuren, zoniet direct in beroep bij de RDW!

Sytze

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Johan, we willen de afloop ook graag weten!

Sytze

Johan5639 (0), 17 jaar geleden

Het lag iets subtieler, de auto was afgekeurd op drie punten: een band met te weinig profiel, een linkerkoplamp met slecht beeld en de bevestiging van de trekhaak. De redenering van de monteur over de trekhaak was als volgt:" ik zie drie gaten en twee bouten en aan de onderkant van de stalen balk lijkt er een moer tegenaan gelast. Ik weet niet zeker of dit wel goed zit dus keur ik het voorlopig niet goed en ga uitzoeken hoe het hoort maar daar heb ik tijd voor nodig. " (En dat was niet zo'n ramp omdat ik toch moest beslissen over een koplamp van 140 euro en een achterband.) Ik ben bij de VW dealer in Raalte langsgeweest en zag daar in de achterbak van een Passat uit 2002 dat er twee bouten zijn. Mijn monteur heeft zelf ook geinformeerd en heeft ontdekt dat het wel goed zit. Probleem opgelost.
Bedankt voor jullie informatie, het bevestigde wat ik al vermoed had maar niet zeker wist.
Wat de koplamp betreft: Ik heb op ebay Duitsland twee koplampen gekocht voor 36 euro (per twee) en daar komen nog wat verzendkosten bij. Mocht de voorbumper er onverhoopt af moeten dan maar gelijk beide lampen vervangen. Verder een band laten bestellen dus het komt weer goed. 230 000 km nu, op naar de 300 000!

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

En alweer een opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.