Volkswagen Polo: Bij acceleren inhouden, gaan, inhouden gaan + storingslampje bra

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v AUA

Goedeavond,

Ik heb sinds kort een VW Polo. Sinds een aantal dagen merk ik dat de auto bij acceleren eerst inhoudt, dan een halve seconde gaat, weer inhoudt, gaat etc. Tevens is het motorstoringslampje gaan branden. Vervolgens de auto uitgelezen en de storingscode bleek van de voorste lambda sensor te zijn. Ik heb ook nog even geprobeerd de stekker van de voorste lambda eraf te halen en toen reed de auto weer als een zonnetje!

Vervolgens een OE VW lambdasonde besteld en gemonteerd en toen is het voor een paar dagen goed gegaan. Echter is het probleem er nu weer! Als ik de stekker weer van de lambda haal rijdt de auto weer perfect.

Nou ben ik terug geweest bij VW maar die zeggen dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat het aan de sonde ligt. Zij hebben de auto ook nog uitgelezen en geconstateerd dat de EGR defect zou zijn. (Met de computer is de klep bekeken en geconstateerd dat bepaalde voltages die bij de klep gemeten moeten worden er niet zijn.)

Ik vraag mij af, kan het probleem dat ik heb te maken hebben met de EGR klep?

Xizer

Geplaatst door Xizer (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joeyweegerink (0) PRO, 11 jaar geleden

Erg klep kan idd vermogen verlies opleveren !

Xizer (0), 11 jaar geleden

Hey Joey,

Bedankt voor je reaktie! In hoeverre is het logisch dat dit probleem wordt veroorzaakt door de EGR klep en wanneer ik de stekker van de voorste lambda afhaal de auto normaal rijdt?

Audidriver73 (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je stekker van lambda eraf haalt regelt de inspuit niet meer zoals het moet en loopt ie op een soort noodprogramma.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.