Volkswagen Sharan: Binnenverlichting blijft branden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi

De binnenverlichting blijft overal branden maar ook het controle lichtje voor de achterklep licht op. De achterklep lijkt goed te sluiten. Ik vraag me af wat het probleem kan zijn.
Iemand een idee waar ik moet zoeken?

Tonreproc

Geplaatst door Tonreproc (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

Schakelaartje in slot van koffer waarschijnlijk defect. Zal niet los verkrijgbaar zijn waardoor je slot moet vervangen.

Tonreproc (0), 12 jaar geleden

Probleem opgelost! Het bleek niet de schakelaar te zijn zoals Audidriver73 suggereerde maar een gebroken verbinding in de kabelboom van de achterklep. Op het punt waar deze kabelboom door een rubberen slang van de deur naar de carrosserie gaat, daar bleken veel kabels in te zitten die in een slechte staat verkeerden. Gebroken isolatie die deels was weggesleten. Dit veroorzaakte ook een kortsluiting die ervoor zorgde dat de linker koplamp niet meer wilde branden, dit probleem trad gisteren op. Na een paar uur klussen heb die de helft van de kabels opnieuw getrokken en nu zijn de problemen opgelost.

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat was inderdaad ook een mogelijkheid, toevallig bij jouw dat ze sluiting maakte zonder dat er een zekering defect is gegaan, gelukkig.

Bedankt voor de feedback.

Tonreproc (0), 12 jaar geleden

Nou, er klapte wel steeds een zekering als ik dimlicht inschakelde hoor. Maar ik kon zo gauw niet bedenken dat een probleem in de kabelboom rechts achter een kortsluiting veroorzaakt links voor aan de koplamp. Maar de verlichting doet het weer goed, er zit dus toch een of andere afhankelijkheid tussen deze zaken.

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja dat klopt, als ik me niet vergis zit links voor met rechts achter en rechts voor met links achter op een zekering.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.