Volkswagen Crafter 2008: Blazend geluid motorruimte

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BJL, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 100

Beste,

Probleem betreft mijn VW Crafter 2.5 tdi (5 cilinder) BJ is 2008 en met ongeveer 275000km op de teller. Word altijd goed onderhouden.

Sinds gister hoor ik bij optrekken (met of zonder aanhanger) een blazend geluid. Dacht eerst dat het uit de ventilatie roosters kwam. Maar als ik langs obstakels rij met het raam open blijkt het toch uit de motorruimte te komen.

Voorval komt voor bij omstreeks 2000 a 2500 toeren. En valt dan ook weer weg bij 3000 a 3500 toeren.

Lijk ook iets, maar niet veel, trekkracht te missen.

Wat is er aan de hand. Lekke turboslang lijkt me niet. Dan zou ik veel trekkracht moeten missen en/of een storings melding krijgen.

Graag jullie advies oid.

Alvast bedankt

rzwanink

Geplaatst door rzwanink (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Crafter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jans1961 (0), 3 jaar geleden

Vermoedelijk is Uitlaat spruitstuk pakking stuk

harry4203 (315) PRO, 3 jaar geleden

wat is er aan de hand...... tja, ik denk wel een lekke turboslang. deze vraag hier stellen heeft mi niet zoveel zin, kijken met eventueel rookmachine erop voor diagnose deste meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Crafter of stel zelf een nieuwe vraag.