Volkswagen Golf V: Bluetoothprobleem RNS 510

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TDi

Mijn vader heeft sinds vorige maand een VW GOLF TDI met RNS 510 navigatiesysteem en heeft vanaf dag 1 problemen met de bluetoothfunctie van dit systeem. Boven de 100km/h overheerst het geluid van de auto en is hij zelf niet meer verstaanbaar.

De auto is tweemaal terug geweest bij de dealer die het probleem niet kon lokaliseren. Vandaag is het systeem grondig nagelopen met zijn eigen telefoon en in contact met PON, waarbij men tot de conclusie kwam dat de telefoon een te-nieuwe softwareversie heeft (Nokia 6300 v6.01). Hij kreeg vanavond een lijstje mee met compatible-telefoons met de geteste softwareversies.

Mijn eigen telefoon stond wel op het lijstje (Nokia 6234 v4.52) en de softwareversie was gelijk, dus meteen een testritje gemaakt. Resultaat is iets beter maar nog niet gewenst.

Heeft iemand tips of ideeen, want zowel wij als de dealer weten het even niet meer...

Bedankt alvast!

DannyVerhoeven

Geplaatst door DannyVerhoeven (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=DannyVerhoeven]Mijn vader heeft sinds vorige maand een VW GOLF TDI met RNS 510 navigatiesysteem en heeft vanaf dag 1 problemen met de bluetoothfunctie van dit systeem. Boven de 100km/h overheerst het geluid van de auto en is hij zelf niet meer verstaanbaar.[/quote]
Last van windgeruis hebben ze toevallig de microfoon als vlakbij de portier gemonteerd, dan verplaatsen naar midden van de auto bij binnenlicht.
En over bluetoothfunctie Nokia 6300 v6.01 en RNS Radio 510 het kan kloppen er is een lijst vanuit pon wat wel en mogelijk .

Groet
Tiguan

DannyVerhoeven (0), 15 jaar geleden

De microfoon zit bij de binnenverlichting, auto is wel voorzien van elektr. schuifdak, zou dat ermee te maken kunnen hebben?

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk toch last van windgeruis microfoon andere plaats monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.