Volkswagen Golf V: Inbouwen trekhaak Golf Plus

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600cc

Ik wil een trekhaak op een Golf plus monteren. Ik heb begrepen dat de aansluitkabels aangesloten moeten worden op een CAN BUS MODULE. En dat de module aangemeld op de boardcomputer.
Mijn vraag is of dit echt alleen op deze wijze kan, of blijft het nog steeds mogelijk om de aansluitkabels op conventionele wijze aan te sluiten.

Graag uw advies, en bedankt voor de info.

Mvg

trekhaak70

Geplaatst door trekhaak70 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Universeel setje van GDW gebruiken.Hierbij kan je de verbinding achterlichten naar het setje conv.doen(met rode Schotcloc met dubbele brug).Dan enkel nog 1 spanningskabel bijleggen+aanmelden.M vr gr Peter

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Helaas gaat het alleen op de eerst benoemde manier,anders komen er allerlei storingsmeldingen.

Hans

Touareg2002 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zeker niet op de conventionele manier aansluiten/aftakken.
Naast de originele trekhaakstuurdoos die inderdaad moet aangeleerd worden,kan je eventueel een universele trekhaakstuurdoos monteren die in elke degelijke autohandel kan gekocht worden.
Hierme takt je enkel een "signaal" af van de originele bekabeling en niet het volledige vermogen om de aanhangerverlichting te laten branden,wat dan ook geen beschadigingen aan de boordnetstuurdoos veroorzaakt.

Pilske (0) PRO, 15 jaar geleden

Gewoon een set van ECS of OE inbouwen. De set van ECS is goed en zit op de can/bus. het is een lezende en schrijvende module die voor optionele functies esp pdc moet je hem aanmelden met een vag tester. Als je een universeel inbouwd krijg je problemen omdat de draden in de auto niet gemaakt zijn voor een extra aansluiting - aftakking en als je een can systeem in de auto hebt wil je toch ook een goede trekhaakbekabeling in je auto hebben. goedkoop kan dus toch duur uitvallen als je een universeel set gebruikt een niuwe board computer is duurder. Het aansluiten van de ECS set is een eitje als je een klein beetje handig bent.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.