Volkswagen GOLF: Bonkend geluid, bij stationair en achteruit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ARL, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 110

Goededag forum leden en lezers,

Na jaren lezen op het forum kom ik afgelopen week ergens niet uit. Ik heb een golf 1.9 tdi 150 pk gekocht, echter kosten die maar 900 euro en kreeg ik een hoop ellende erbij. Nou zit ik daar niet mee voor dat geld.

Het probleem wat ik niet kan plaaten en vinden. Als ik de auto stationair laat lopen hoor ik een soort bonk. Als ik dan me koppeling lichtjes op laat komen stopt het. Of als ik 1050 rpm maak stopt het ook. In mijn achteruit is het helemaal erg het geluid. In me vooruit niet. Iemand een idee wat dit kan zijn.

Krijn84

Geplaatst door Krijn84 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1710) PRO, 6 jaar geleden

Motorsteun defect , controleer deze eens.

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Of het 2 massa vliegwiel of de uitlaat of versleten nokkenas met een bijgeluid uit luchtfilter of iets anders wat mee resoneert. Je zegt bij koppeling op laten komen is het weg, is dat terwijl je hem in een versnelling hebt staan of gewoon in zijn vrij? Het is maar net hoe die bonk klinkt. Komt het uit de motor of rammelt er iets tegen de carrosserie aan? Film het eens dan kunnen we het horen en beter beoordelen.

Krijn84 (0), 6 jaar geleden

Bij het wisselen van de distributie er even naar laten kijken. Bleek onderste steun te zijn. Had een verrot schroefdraad.... cry.
Bij powerflex nieuwe rubbers besteld. 2 setjes om compleet te vervangen van de steun. Gebonk weg maar nu trilt de auto onwijs stationair. Distributie, vliegwiel of dynamo vrijloop? Vagcom besteld om timing te doen en ook maar ff multiriem eraf om te kijken waar het vandaan komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.