Volkswagen Bora: Bora met een wazig probleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI

Ik heb sinds een maand of 3/4 een vreemd probleem met bijn VW Bora uit 2001. De auto trekt enorm naar links (als ik het stuur loslaat) en de auto lijkt ook te "hobbelen". Dat will zeggen dat je op een rechte gladde weg de auto merkbaar lichtelijk op en neer voelt gaan - dit gevoel is niet merkbaar bij wat slechtere wegen of bij hogere snelheden. Het "hobbelen is ook merkbaar aan het stuur, dat lichtjes (en snel) van links naar rechts zwiept.

De auto heb ik uitgelijnd, achter zijn de stabilisatierubbers vervangen en ik heb de banden voor laten checken op vlakke kanten. De banden zijn ook gebalanseerd. Ik hoor voor de rest geen tikkend geluid of iets dergelijks bij het sturen of rijden. De schokdempers heb ik inmiddels meerdere keren getest en die zijn goed. Ik ben echt ten einde raad en hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Muttie

Geplaatst door Muttie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Laat de ophanging aan de voorkant eens controleren..

Heb je ook geen hoogte slag in je banden ? Even opkrikken en laten draaien..

Zitter er originele banden en velgen onder of brede sloffen ?

Gr Stefan

Muttie (0), 14 jaar geleden

Allereerst bedankt voor je reactie Stefan.

Er zitten gewoon originele banden onder, de auto zelf is ook in originele staat (niet verlaagd of iets dergelijks). Wat ze bij de garage tijdens het uitlijnen nog wel opmerkten, was dat de rechterband meer "weerstand" heeft bij het draaien dan de linkerband. Maar dan lijkt mij dat de auto juist naar rechts gaat trekken (de afremmende kant) in plaats van naar links!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als de band wat zwaarder draait aan één kant kan dat een paar oorzaken hebben, denk aan een 'vast' hangende of klevende rem ( remklauw - geleiding ) of een wiellager bv..Meestal hoor je het lager ook wel tijdens het rijden.

Je zou de wielen zelf eens kunnen rond draaien, merk je nu echt verschil, maak dan de remmen eens gangbaar, mocht je niet weten hoe het moet, breng hem voor je eigen veiligheid dan even naar een garage.

Gr Stefan

Muttie (0), 14 jaar geleden

Probleem is opgelost. De auto naar een andere garage gebracht - heeft de banden even goed bekeken en het bleek dat beiden ongelijkwaardig versleten waren (en dus toch vlakke kanten hadden). Dit is met het blote oog amper te zien. Nieuw paar banden eronder gezet en de auto rijdt weer als vanouds.

In ieder geval hartstikke bedankt voor je reacties Stefan!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.