Volkswagen 0: Bora, stroomdraad (koelkast) naar trekhaak

Bouwjaar: 2006

Voor de vakantie heb ik een trekhaak op mijn Bora gemonteerd, samen met een kant en klare stroomset (met stekkertjes). Volgens de beschrijving van de stroomset moet de stroomdraad voor de koelkast op punt 30 op het stroomblok onder het stuur. Alleen kom ik erachter dat dit een echte constante stroom is en geen geschakelde, wat met de caravankoelkast toch wel prettig is.
Na even wat meten blijkt dat op datzelfde blok onder het stuur punt 75X (geel) wel gechakeld is via het contactslot.

Nu vraag ik mij af of ik via dit punt ongestraft mijn koelkast kan aansluiten, de draden (geel/zwart) zijn in ieder geval dik genoeg. Als het niet kan is een relay natuurlijk ook een optie.

Bij voorbaat dank,

Willy

Hylander4640

Geplaatst door Hylander4640 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zou er een standaard hella relais aan spanderen, deze zijn te koop voor ca 10€ bij elke automateriaalzaak. Vergeet ook niet een extra zwevende zekering met een amperage dat iets hoger is dan je koelkast opneemt.

Waarom deze beslissing; de geschakelde draad loopt over het contactslot. En het contactslot wordt al behoorlijk belast en zijn niet de allersterkste onderdelen van een VW.

Hylander4640 (0), 17 jaar geleden

Klopt inderdaad van dat contactslot. Je hebt gelijk, ik ga voor een relais.

Bedankt,

Willy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.