Volkswagen Golf: Boxen van de radio ( hoeveel watt )

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Even een vraagje , want ik ben totaal niet opde hoogte van dat stereo gedoe in auto's.
Achetraan mijn boxen staan 4 ohm .
Verder lees ik niets .
Als ik bereken met de wet van ohm .

Betekent dit dan dat mijn boxen elk appart max. 36 watt leveren .

terminator

Geplaatst door terminator (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Meestal is de opgegeven waarde van het maximale wattage toch al wat overdreven, behalve bij de echte duurdere merkspeakers.
Maar dan had er ook dat wel bij gestaan...

Het wattage is niet met de wet van Ohm uit te rekenen, de 4 ohm staat voor de wisselstroom weerstand, niet voor de gelijkstroom weerstand.

Luidsprekers leveren niks, ze zetten een wisselstroom en spanning om in hoorbaar geluid door de mechanische reactie van de spreekspoel in een hoog magnetisch veld.
Hoe hoger magnetisch dat veld is, en hoe beter gebundeld dat veld is in de spreekspoel hoe hoger het rendement van de speaker.( dB/W)
De draaddikte van de spreekspoel en de opbouw van de speaker bepalen het vermogen wat maximaal in de speaker kan worden gevoerd, dit uitgerukt in RMS vermogen dat de speaker continue aankan.

Helaas menen sommige fabrikanten het "muziekvermogen" of nog erger PMPO vermogen te moeten gebruiken voor het maximale vermogen, totaal onrealistische waarden.

Goede luidsprekers zetten ongeveer 10% van het totaal geleverde electrische vermogen om in geluidsdruk.

Luidsprekers leveren ook het leeuwenaandeel in vervorming, tegenwoordig zal en kwaliteits versterker bij volle output 0.005% vervorming hebben maar een luidspreker dicht bij zijn maximale vermogen 10% vervorming kan hebben.

Vandaar dat ik meestal niet bezuinig op de lidsprekers of combinatie daarvan, en in ieder geval luidsprekers monteer die meer vermogen aankunnen als de versterker kan leveren..
Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.