Volkswagen Transporter: brandstoflekkage naar uitlaatspruitstuk T5

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5 TDI

Goedendag wij hebben hier een VW T5 die brandstof lekt naar de uitlaat toe dit is te zien doordat door een scheur in het spruitstuk diesel komt. (overigens ook een bekend probleem gescheurde uitlaatspruitstuk)

Is iemand bekend met de oorzaak van deze lekkage.

Ons idee is dat de pompverstuiver lekt naar het uitlaat kanaal van de kop doordat er een scheur is van de brandstof gallerij naar het uitlaat kanaal in de kop is.

Ik weet dat bij deze modellen soms de verstuiver los kan zitten en dan niet meer afdicht na een tijdje.
Ook het olie niveau in de motor is normaal dus hij leklt niet naar het carter toe.

Iemand een idee....

hilcokapteijn

Geplaatst door hilcokapteijn PRO , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door Jan227 PRO, 13 jaar geleden

Hallo, door het loszitten kan de pompverstuiver in gaan hameren in de zitting in de cilinderkop, waardoor scheuren kunnen ontstaan. Wat is de km stand van deze auto ? Heb je ook gekeken of de dieselolie donker of licht gekleurd is ?

Als je de pompverstuivers eruit haalt, kun je wel zien of ze ingehamerd zijn in de kop. met name rechts onder in de zitting zitten dan diepe groeven en die afdruk is ook te zien op de pompverstuiver. Of cilinderkop laten afpersen, dan moet een scheur toch aan het licht komen.

Groet Jan227

hilcokapteijn PRO, 1 maand geleden

Pompverstuivers eruit gehaald en 1 verstuiver zat los. Deze was uiteindelijk niet het probleem. Er zat een scheur in de kop welke alleen bij hoge druk lekte. Pas na 2e keer afpersen vonden ze een minimaal lek. Kop vervangen probleem opgelost. Bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.