Volkswagen GOLF: Brom en hoge toeren met starten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: AGN, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Goedendag,

Ik heb een Golf 4 uit 98 met een 1.8 20V erin. Sinds kort tijdens een koude start start hij normaal zonder er lang over te doen maar start hij met 1300 toeren en een zwaar brommend geluid uit de uitlaat, meer herrie als voorheen met koud starten zeg maar. Na een minuut of 2 zakt de brom weg en zakt tegelijkertijd mijn toeren weer naar de 800.

De auto heeft geen foutcodes, wel heb ik preventief vandaag al de temperatuur sensor vervangen omdat mij verteld was dat dat wel eens stuk gaat en de motor dan denkt dat het -30 is en op de choke start maar dat heeft het helaas niet opgelost.

Graag hoor ik van mensen die mij wellicht kunnen helpen. Mvgr lucas

groengolfje4

Geplaatst door groengolfje4 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 7 jaar geleden

Mogelijk een lek in de uitlat voor de cat.

groengolfje4 (0), 7 jaar geleden

Vandaag de einddemper vervangen voor een nieuwe. Ook de rest van de uitlaat gecontroleerd op lekken maar alles was goed. Helaas na vervangen nog steeds hetzelfde probleem na een koude start. Ook de temperatuur sensor was al vervangen, auto geeft nog steeds geen foutcodes.

Waar zou ik het probleem nog kunnen in zoeken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.