Volkswagen Caddy: caddy 2004 sdi ventilator koeling radiator slaat niet aan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000

beste

met in de file te staan heb ik ondervonden dat de motor van mijn wagen een zwaarder geluid kreeg, onmiddelijk had ik door dat dit om een koeling probleem gaat. kan niet zeggen dat ik last heb tijdens het rijden omdat er geen temperatuur meter in staat , dit is een wagen zonder enige luxe ,heb hem tweedehands aangekocht.
ik heb de termostaat vervangen als ook het termo contact en nieuwe koelvloeistof.
heb hem zeker een drie kwartier laten draaien en de ventilator slaat nog niet , volgens de vloeistof die er is in gegaan zou hij volledig ontlucht zijn.
termostaat gaat open ,eerst word de bovenste darm warm en na een 20 min gaat de termostaat op en word ook de onderste darm warm.
nu is mijn vraag ,ik heb nog één onderdeel niet vervangen en dat is de koelvloeistof temperatuurcensor.
wat voor nut heeft dit onderdeel.

alvast bedankt voor jullie reactie

veloke

Geplaatst door veloke (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, door het hoge thermisch rendement van deze motoren worden ze moeizaam warm, zeker bij alleen stationair draaien. Hang een zgn dompelthermometer in het koelvl tankje om de daadwerkelijke temp van de koelvloeistof te bepalen, je zult zien dat die waarschijnlijk goed is en niet dusdanig hoog oploopt dat de fan in zou moeten schakelen. Of lees de temperatuur uit mbv diagnoseapparatuur in het meetw blok (er van uitgaande dat de sensor okee is). Waar dat zware motor geluid vandaan kwam is natuurlijk nog de vraag. Bij te hoge motor temp zou er normaal gesproken een waarschuwingssignaal in het instr paneel af moeten gaan, een van de functies van de temp sensor, deze sensor regelt ook oa het voor en nagloeien.Groet Jan227

veloke (0), 12 jaar geleden

beste jan

je stelt me zeker gerust met je antwoord op mijn vraag , ik doe elke dag minstens 70km en heb nog nooit een opmerking gekregen van een storing , ik ga me voor alle zekerheid toch maar zo vlug mogelijk een uitlees apparaat aanschaffen, vriendelijk bedankt jan 227 , ik hou jullie op de hoogte
vriendelijke groetjes,veloke

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.