Volkswagen Caddy: Toerenteller

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 tdi

Hallo,
Heb een vw caddy standaard zonder toerenteller maar met analoge klok.
Deze klok wil ik er uithalen en daarvoor in de plaats een toerenteller plaatsen.
wat is er voor nodig om deze aan te sluiten. is er al iets voorbereid ja/nee.
graag jullie reactie.

chiva

Geplaatst door chiva (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Kevermotor (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Even in zijn algemeenheid: bij de oudere diesels zit de toerenteller aansluiting op de dynamo, de zgn. W-aansluiting. Diesels hebben immers geen ontsteking zoals bij een benzine motor. De W-aansluiting is een rechtstreekse aansluiting op een van de drie fasen (U, V, en W) van je wisselstroomdynamo, en geeft een wisselstroom signaal. Meestal is deze draad opgenomen in een twee draads aansluitstekkertje op de dynamo, en als ik het goed heb is de blauwe draad de signaaldraad naar de toerenteller (de andere is voor het dynamolampje). Je kunt het Volt signaal meten met een multimeter op de stand AC (wisselstroom), maar beter nog met een scopemeter (als je die hebt) zodat je het signaal ook echt kunt zien.

Ik weet niet of het bij jou Caddy diesel ook zo zit, of dat daar al een ander systeem is toegepast. Je zou dus eens een blik kunnen werpen op de dynamo en kijken of deze aansluiting er daadwerkelijk zit en in dat geval het signaal te meten. Misschien dat deze zelfs al is aangesloten, en dan zou je de kabelboom moeten volgen naar het dashboard om te zien waar deze draad blijft.

Succes er mee !

Groeten, Alfred.

chiva (0), 12 jaar geleden

Hallo Alfred,

bedankt voor je reactie, ga dit bekijken, en laat het nog even weten.
groet Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.