Volkswagen New Beetle Cabriolet 2013: Centrale vergrendeling werkt niet of slechts gedeeltelijk

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1242, Vermogen (kw): 77

Volkswagen Beetle bj 2013. Koffer kan niet open, behalve als je op de knop van de afstandsbediening om de koffer te openen ingeduwt houd en tegelijk de greep aan kofferdeksel bedient. Wanneer je deuren sluit met afstandsbediening dan sluit bestuurdersdeur nooit. Passagiersdeur sluit 1 op 3 a 4 keer. Openen doet ze nog minder. De richtingsaanwijzer werken wel steeds als je op afstandsbediening drukt. Met het knopje in het interieur, hoor je enkel een klikje bij deuren openen. Deuren sluiten doet deze niks.
Iemand een idee?

Pat68

Geplaatst door Pat68 PRO , lid sinds 2 jaar geleden

15 Reacties

Edelijn, 1 jaar geleden

Dat wordt een zoekplaatje. Probeer eerst een nieuwe batterij. Dan kijken of de Reservesleutel wel werkt. Als dat ook niet werkt dan sleutel mechanisch in slot bestuurder steken. Als dat ook niet werkt wellicht nieuwe sleutels bestellen (via AliExpress). Vaak is een draadbreuk ook een veelvoorkomend probleem. Heel vervelend dit. Succes

Pat68 PRO, 1 jaar geleden

Bedoel je de autobatterij of de batterijen in de sleutels

Edelijn, 1 jaar geleden

Vanzelfsprekend de batterij van de autosleutel. Vaak moet de sleutel dan weer ingelezen worden. Bij mijn oude beetle was dit via het deurslot. Even googelen.

Pat68 PRO, 1 jaar geleden

Dat is het eerste wat ik heb gedaan. Beide afstandsbedieningen werken. Heel af en toe sluit er eens een deur, de ene keer de linkse, de andere keer de rechtse. Als ik sluit met de sleutel aan bestuurderszijde sluit uiteraard deze deur. Af en toe sluit dan ook eens de passagiersdeur. Enkel koffer blijft altijd op slot

Edelijn, 1 jaar geleden

Ja dan denk ik dat je het beste naar de dealer kan gaan en alles laten uitlezen. Zij weten dan of er een draadbreuk ergens is of de module stuk is. Zo te horen doen alle motoren en bijbehorende kontakten het wel(af en toe). De beetle staat hier helaas om bekend.

patrickmk3 PRO, 1 jaar geleden

module 35 even uitlezen central locking.

Pat68 PRO, 1 jaar geleden

Ik vind deze 2 fouten 03301 en 03302 bestuurderszijde en passagierszijde. Terug koppeling toestand bestuurders en passagierszijde onaannemelijk.

patrickmk3 PRO, 1 jaar geleden

ja was er al bang voor.
vermoed koude soldeerverbindingen in de sloten.
of bedrading naar deur.
of opgevende micro schakelaars.
veel voorkomende problemen bij vw.

Pat68 PRO, 1 jaar geleden

Ik denk ook 2 nieuwe deursloten te bestellen. Maar wat bedoel je met micro schakelaars?

    Wat ik ook opmerk, de kofferklep gaat enkel open wanneer je de knop op de afstandsbediening om koffer te openen ingedrukt houd. Via de greep op de koffer doet deze niks. Heb de greep doorgemeten, deze werkt perfect - Pat68 PRO, 1 jaar geleden

Edelijn, 1 jaar geleden

Ja de oplossing is vaak niet zo snel te vinden. Microschakelaars zitten in het slot en geven een signaal naar de module dat ze open of gesloten zijn. Een slot vervangen is een optie maar werkt niet altijd.

Pat68 PRO, 1 jaar geleden

Zou het niet aan de module kunnen liggen? Omdat het kofferslot ook niet word aangestuurd door de greep op de koffer. Ik vermoed dat defecte sloten in de deuren niks te maken hebben met de achterklep. Of heb ik het hier volledig mis met mijn redenering?

Edelijn, 1 jaar geleden

Toch lijkt mij het beste om naar een goede vw dealer te gaan en de module te laten doormeten. Zij kunnen opkamer hun apparatuur uitlezen waar eventueel een kabelbreuk of kapot slot zit. Zij kunnen signalen via hun computer sturen en krijgen melding van het probleem. Zorg wel dat je een specialist treft want anders lopen de kisten snel in de papieren. Succes

Pat68 PRO, 1 jaar geleden

Ok, bedankt voor de info. Ik zal een afspraak maken om de wagen binnen te doen

patrickmk3 PRO, 1 jaar geleden

Je moet in de live data kijken wat er gebeurt op moment van aansturen.
Achterklep staat los van de deur sloten uiteraard maar ook in het achterklep slot zit een microschakelaar.
Dat deze met de hendel op de klep niks doet kan ook een kabel zijn want slot werkt dus wel.
Je moet ook niet gelijk alles gaan vervangen je moet het controleren en aan de hand daarvan de benodigde delen repareren of vervangen.

Pat68 PRO, 1 jaar geleden

De 2 deursloten vervangen en probleem opgelost.
Voor het slot van de koffer zat het in de bedrading, in het scharnierpunt van de koffer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.