Volkswagen Golf III : centraledeurvergrendling

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TD

Beste mede vw'ers,

Mijn centraledeurvergrendeling (5 deurs) werkt niet. Auto net gekocht. Pompje lag los in de achterbak met het schuimrubber van de verpakking er nog omheen. Ik vermoed dat dit een nieuwe is maar weet het niet zeker. ik heb de pomp elektrisch en luchtslang aangesloten maar het geheel werkt nog steeds niet. Ik kan alle sloten mechanisch met de sleutel openen en sluiten. Het probleem zit m in de CV.
Hoe kan ik meten of de pomp wel elektrisch wordt aangestuurd op het moment dat ik de sleutel omdraai? (in de achterbak op de stekker van de pomp meten, maar welke van de contacten?).

1- elektrisch geen werking? Wat dan?

2- elektrisch wel, dan pomp checken?

Alvast dank namens deze luie deuren opener

Taco7

Geplaatst door Taco7 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als de pomp draait, hoor je dat wel.
Bij mijn Golf uit '95 werkt de CV vanaf het L+R voorportier.
De stekkerbezetting weet ik zo niet. Zijn alle zekeringen heel?

Taco7 (0), 16 jaar geleden

Thijs,

dank voor jouw reactie.

Ik ga van het weekend het probleem eens even nader analyseren, heb nog geen tijd gehad er zwaar in te duiken. Startende bij de zekeringen. Wacht nog even op tot mn vraagbaak binnen is, schept vaak ook al wel een helder beeld.

Ik kom hier op terug.

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb nog even in de Etzold (So wird's gemacht) gekeken. Die heeft helaas geen stroomschema's of penbezetting voor de CV. Wel staat er de opmerking dat het systeem na lange stilstand of bij een nieuwe pomp pas werkt na meerdere keren bedienen. De pomp moet namelijk vacuüm opbouwen. Als de pomp langer dan twee seconden moet draaien, is er een luchtlek.

Misschien heb je hier wat aan.

Succes, Thijs

Taco7 (0), 16 jaar geleden

Thanx voor de hint. Ik heb d'r zinnan.

goed weekend

Taco7 (0), 16 jaar geleden

Zo, met de kerstdagen nog wat tijd over gehad en eens in het probleem gedoken.

Blackbox (pompunit) open gemaakt. Bleek dat de printplaat compleet gecorrodeerd was. Eerst gecontroleerd of het motortje nog draaide, dat was het geval. Vervolgens de printplaat gereinigd met electrospray. Bleek een koperen massieve draad doorgebrand te zijn. Heb een nieuwe op gesoldeerd. Spul aangesloten en het werkt weer....soms is de oplossing zo simpel.

Dank voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.