Volkswagen Golf III : chassisbalk

Bouwjaar: 1995

Hallo allen,

Ik heb zeer kort geleden een VW gekocht bij een dealer maar na minder dan een week lag de versnellingsbak eruit en is de chassisbalk verrot. De auto is in april apk gekeurd maar had dit probleem toen al geconstateerd moeten worden voor kijkt de RWD daar niet naar? De chassisbalk is namelijk helemaal verroest en dat komt niet door de afgelopen 4 maanden.

alvast bedankt voor evt. antwoorden

Erik

erik287

Geplaatst door erik287 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Als een chassisbalk minder dan 25% doorgerot is hetzij in de lengte, hetzij in doorsnee, is het voor de apk goed. En alleen roest v.w.b. de oppervlakte is geen afkeur.

Hier kun je er meer over lezen: http://www.rdw.nl/NR/rdonlyres/1581B7BB-...

erik287 (0), 13 jaar geleden

De chassisbalk was helemaal doorgeroest, dus zeker geen 25% van over. Dat moet bij de vorige apk al zo geweest zijn. Dank voor de link

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Ook als er een gat is ingeroest, is het niet altijd een afkeur v/d auto. De omvang van het gat is dan van belang.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Zou ik toch eens ff terug naar de dealer gaan als ik jou was, eens kijken wat hij ervan zegt..

Maar je bent heus niet de enige, zet 10 van deze exemplaren naast elkaar en bekijk ze, 7 hebben er roest, gaten in de koker of vloer etc..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.